Søksmål mot Biden-administrasjonen for å sensurere ytringsfriheten

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. oktober 2022 | 03:47

En føderal dommer har pålagt  Anthony Fauci og andre Biden-representanter å vitne i et søksmål mot Biden-administrasjonen med påstand om at regjeringen samarbeidet med sosialmedier for å sensurere ytringsfriheten relatert til koronaviruset og andre kontroversielle emner.

Ifølge en rettskjennelse fra distriktsdommer i Louisiana (Terry Doughty) som konkluderte med at Faucis offentlige kommentarer har gjort ham til en «nøkkelperson» i søksmålet fra den republikanske statsadvokaten i Louisiana og Missouri. De hevder at det er «samspill» mellom Biden-administrasjonen og sosiale medie-selskaper for å sensurere koronavirus-relaterte ytringer som kan være skadelige for «Det hvite hus».

«Saksøkerne hevder at selv om Fauci kan bevise at han aldri kommuniserte med sosiale medier om sensur, er det overbevisende grunner som tyder på at Fauci har handlet gjennom mellommenn, og handlet på vegne av andre, ved å pålegge sensur av troverdige vitenskapelige meninger,» skrev dommer Doughty, som ble utnevnt av tidligere president Trump.

Les også: Domstol vil innskrenke nettgiganters sensurmuligheter

I tillegg til Fauci vil flere andre nåværende eller tidligere tjenestemenn i «Det hvite hus» bli pålagt å vitne, inkludert tidligere pressesekretær i «Det hvite hus» Jennifer Psaki, skriver Fox News.

Det opprinnelige søksmålet ble anlagt av Missouris justisminister Eric Schmitt og Louisianas justisminister Jeff Landry i mai i år. Der blir det påstått at Biden-administrasjonen «presset og samspilte» med Big Tech sosiale medier for å sensurere og slette informasjon om Hunter Bidens laptop-historie, Covid-19-opprinnelse og sikkerheten for stemmegivning via post under pandemien.

«Etter å ha funnet dokumentasjon på et samarbeid mellom Biden-administrasjonen og sosiale medie-selskaper for å sensurere ytringsfriheten, sendte vi umiddelbart inn et forslag om å få disse embetsrepresentantene under ed,» sa Schmitt i en pressemelding etter fredagens kjennelse. «Det er på høy tid at vi kaster lys over dette sensurforetaket og tvinger disse tjenestemennene til å komme rent til det amerikanske folket, og denne kjennelsen vil tillate oss å gjøre nettopp det. Vi vil fortsette å presse på for sannheten.»

Biden-plan stoppes: – Hvem i helvete tror de at de er

mest lest