Musk blitt møtt med enda mer «jamring fra liberale»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. november 2022 | 04:30

Musk trigger liberale med e-post som oppfordrer ansatte til å forplikte seg til «ekstremt hardcore» arbeid.

Twitter-eier Elon Musks siste forsøk på å strømlinjeforme sitt nye sosiale medieselskap har blitt møtt med enda mer «jamring fra liberale» på Twitter.

Tidlig onsdag morgen sendte verdens rikeste mann og nylig installerte Twitter-sjef en e-post til nettstedets ansatte med et ultimatum, og forpliktet dem til å forplikte seg til en «ekstremt hardcore» arbeidsmoral eller forlate selskapet.

Musk hevdet at Twitter må være klar for en mer «stadig mer konkurransedyktig verden», og derfor må ansatte være klare til å gi mer. CNN-korrespondent Donie O’Sullivan ga et skjermbilde av Musks overraskende e-post.

«Fremover, for å bygge et gjennombrudd Twitter 2.0 og lykkes i en stadig mer konkurransedyktig verden, må vi være ekstremt hardcore. Dette vil bety å jobbe lange timer med høy intensitet. Bare eksepsjonell ytelse vil utgjøre en bestått karakter,» skrev Musk.

Les også: Biden ut mot Twitter: – Musk har kjøpt et selskap som «spyr ut løgner over hele verden»

Etter å ha nevnt at Twitter vil bli «mye mer ingeniørdrevet», ga han sine ansatte et valg om å komme ombord med sine ambisjoner eller forlate selskapet.

«Hvis du er sikker på at du vil være en del av den nye Twitter, vennligst klikk ja på lenken nedenfor,» og la til: «Alle som ikke har gjort det innen kl. 17:00 ET i morgen (torsdag) vil motta tre måneders sluttvederlag,» og han la til «Uansett hvilken beslutning du tar, takk for din innsats for å gjøre Twitter vellykket.»

Musks kritikere tolket milliardærens e-post som en fornærmelse og tok til plattformen hans og oppfordre til bedre behandling av de ansatte.

«På en million år trodde jeg aldri at jeg ville føle dette, enn si Tweet dette, men jeg vil ikke anbefale noen person å jobbe på Twitter eller noen merkevare å annonsere på Twitter gitt denne giftige overtakelsen,» skrev forretningsmogulen Katie Jacobs Stanton.

Tidligere New York Times-reporter Steven Greenhouse mener at Musks e-post beviser at han gjør Twitter til et «helveteslandskap». 

«Etter å ha sparket halvparten av Twitters arbeidsstyrke og nå krevd ‘lange timer med høy intensitet’, ser det ut til at Musk gjør sitt beste for å gjøre Twitter til et sted der ingen vil jobbe, hvor ansatte vil være ivrige etter å rømme fra. Musk gjør Twitter til et helvete for arbeidere,» skrev han.

 

Tidligere ansatt grilles av Musk på Twitter

mest lest