Vant kampvotering i Oslo FrP

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 28. november 2022 | 20:56

Lars Petter Solås (37) vant kampvoteringen mot Henning Holstad (71) om førsteplassen på lista til kommunestyret i 2023. 

Det sto også kamp om andre og tredjeplassen.

– Selv når skuddene gjaller gjennom gatene våre, er det som om sosialistene holder seg for ørene, sa Solås om det han kaller for resultatene av «en feilslått integreringspolitikk».

Solås fikk 41 mot Holstads 20 stemmer, skriver Avisa Oslo.

Om andreplassen var det en duell mellom åtte kandidater:

Henning Holstad, Heidi Hanssen, Maria Zähler, Frp-rådgiver Arne-Rune Gjelsvik, Åge Ingebrigtsen, Ombir Upadhyay og nominasjonskomiteens valg Magnus Birkelund (35).

– Kriminaliteten har økt ekstremt i det siste. Knivslagsmål, gjengslagsmål, man bruker macheter … Kjenner man til macheter i Norge? Nei. Vi bruker ikke macheter, sa Heidi Hanssen.

Ifølge Avisa Oslo sa Maria Zähler på sin side at hun var imot at Oslo Frp skal være «så raljerende som overhodet mulig».

– Jeg er opptatt at vi skal være et ansvarlig alternativ som folk er trygge på å stemme på. Vi må selvfølgelig snakke klart og tydelig om Oslos utfordringer, og problemene med integrering. Men det skal gjøres med utgangspunkt i kjærlighet til Oslo, sa Zähler.

Verken hun eller de andre nådde opp mot Birkelund.  Julianne Ofstad (24) vant plassen som tredjekandidat.

Ved valget i 2019 fikk FrP tre plasser, i tillegg har Bjørn Revil meldt overgang fra FNB i denne perioden slik at FrP har fire delegater til bystyret.

Belærer Rødt om forskjellen på Norge og Sveits: – De bruker ikke penger på så mye tull

mest lest