Hadia Tajik mener Aftenposten framstiller pendlerreisene hennes feilaktig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. desember 2022 | 07:13

Aftenposten ber henne vise kortene.

– Alt det stortingsdirektøren nå bekrefter til Dagbladet har også Aftenposten vært informert om. Aftenposten fikk utdrag fra Skatteetatens vedtak som de ba om å få, og som jeg ga dem, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

– Likevel lagde Aftenposten en sak som framstilte min situasjon på en feilaktig måte, legger hun til.

Tajik reagerer på Aftenpostens sak fra forrige uke der avisa problematiserer at hun har fått dekket ti pendlerreiser siden april 2019, da hun flyttet inn i en leilighet i Oslo sammen med ektemannen Kristian Skard.

Til sammen har Tajik fått tilbake 32 000 kroner fra skattebetalerne for pendlerreiser i perioden selv om hun har vært etablert med ektemann, leilighet og etter hvert barn i Oslo, skriver Aftenposten.

Tajik får full støtte fra Stortingets administrasjon for at hun har rett til å få refundert pendlerreiser.

– Ut fra det vi har fått opplyst om Tajiks sak, registrerer vi at Skatteetaten har vurdert det slik at Tajik har hatt skattemessig bosted i Sandnes siden 2006. Skatteetatens kontroll gjelder perioden fram til april 2019. Vi har ikke holdepunkter for at noe har endret seg når det gjelder Tajiks skattemessige bosted i tida etter dette, skriver konstituert stortingsdirektør Kyrre Grimstad til Dagbladet.

Stortingsrepresentanter er under et særlig regelverk. 

– Denne regelen gjelder uavhengig av hvor representanten oppholder seg mest (det vil si har mest døgnhvile). Stortingsrepresentanter kan derfor fortsatt ha skattemessig bosted i «hjemdistriktet» selv om de oppholder seg mest i Oslo. Dette gjelder uavhengig av hvordan bosituasjonen er ordnet i Oslo, for eksempel selv om man deler bolig i Oslo med egen familie, skriver Grimstad.

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad sier Tajik bare følger regelverket som representanter i alle år har forholdt seg til.

Tidligere NRK-journalist om Erna Solberg: – Rart at folk ikke oftere ber henne holde kjeft

mest lest