BP vurderer å kutte ut sin årlige «energibibel»: – Gir dårlig PR

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 9. desember 2022 | 14:58

Det var Reuters som i slutten av november meldte at energigiganten BP (tidligere British Petroleum) angivelig vurderer å stanse utgivelsen av den årlige gjennomgangen BP Statistical Review of World Energy. 

De har utgitt denne oversikten i 70 år. For mange i energibransjen er den et oppslagsverk av stor nytte for å se utviklingen i produksjon, forbruk ogf reserver at alle verdens energiformer.

Årsaken til at BP vurderer å kutte det ut, skriver Robert Bryce i Wall Street Journal, er at BP anser det som «dårlig PR» når de samtidig prøver å fremstille seg som et selskap på vei ober til fornybar energi.

Men hvorfor?

Jo, Bryce mener det er nettopp fakta BP er redd for å bli knyttet til. For den lovede overgangen fra fossil til fornybar viser seg ikke i statistikken, og ikke bare i statistikken for BP som selskap. Det er verden som fortsetter sin avhengighet av fossil energi.

«I en nylig artikkel bruket jeg Statistical Review til å bise at i 2021 vokste det samlede forbruket i verden av kull, olje og gass nesten fem ganger raskere enn vind- og solenergi,» skriver Bryce.

Han mener verden trenger riktige data mer enn noensinne for å fatte korrekte beslutninger.

Så spørs det om BP lytter til det han har å si, eller om verden mister det som inntil nå har vært en pålitelig kilde til informasjon.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Dagbladet sparer ikke på virkemidlene: – Skremmer vettet av barn

 

mest lest