Gleder seg over at Resett er konkurs: – En plattform for trumpisme i Norge

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. desember 2022 | 16:29

Det er Journalisten.no som har samlet et knippe reaksjoner fra Resetts motstandere.

Resett varslet oppbud onsdag. Det innebærer konkurs. Styret i Resett informerte selv om det. «Ytringsfriheten og demokratiet, som allerede er under sterkt press i Norge, blir en stemme fattigere.» mente styret da de annonsert oppbudet.

Men folk i de etablerte mediene og i det politiske landskapet er fornøyd.

«Nettavisa skapte tidlig kontroverser med omtale av Trine Skei Grandes «kornåkerhistorie», og skapte ofte både hoderysting og skarp kritikk for sine vinklinger og hvilke kommentarer som slapp gjennom i kommentarfeltene,» skriver Journalisten.

BT-kommentator mener mediemangfoldet blir bedre av at Resett forsvinner

– Det er ikkje ofte mediemangfaldet blir større av at nokon legg ned, men slik er det med Resett. Vonleg kan fleire orke å ytre seg friare når Resett forsvinn (og så får vi sikkert noko anna herk i staden). Eg har sjølv vore omtalt der nokre titals gongar. Like dritt kvar gong, skriver BTs kulturredaktør Jens Kihl på Twitter.

Tidligere Unge Venstre-leder og nå kommentator i Dagbladet, Sondre Hansmark, skriver «Halleluja!» i sin kommentar om nyheten.

– Å kalle den kontroversielle nettsida ei avis blir en gigantisk overdrivelse – det var mer en kampanjeblogg for ytre høyre, skriver han.

Heller ikke lederem for Ytringsfrihetskommisjonen er lei seg.

– Min oppfatning er at det var ikke et marked for Resett, og deres redaksjonelle profil, sier Kjersti Løken Stavrum til Dagsavisen.

Av de som har fått kritiske innlegg mot seg i Resett, er gleden stor

– Jeg vet mye om hvor mange mennesker som fikk enorme belastninger på grunn av Resett-prosjektet. Nå er nettsiden heldigvis vekk. Men, fremdeles og til evig tid ligger blogg-innleggene ute på nett, fulle av personangrep, løgner og annet tullball. Så i all fremtid, hva enn Lurås prøver seg på, husk dette: [Han] står inne for alt, skriver forfatter og spaltist Linn Stalsberg på Facebook.

Forfatter og dokumentarist Christina Quintano skriver om konsekvenser av å bli omtalt i Resett-spaltene og kommentarfeltene i et Facebook-innlegg.

– Joda, både Nettavisen, NRK, TV2, Dagbladet og Utrops kommentarfelt har vært tunge å bære, men når det er fest på Resett, og det ikke er noen voksne hjemme, når hatmeldingene helt nye høyder. Det er godt å se at Resett har gått og lagt seg i dag!, skriver Quintano.

Journalisten har også funnet plass til Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit

– Den eneste arven etter Resett er at stanken av brun gjørme vil følge alle involverte i veldig mange år framover. Forhåpentligvis gjør det terskelen litt høyere for andre pengefolk som flørter med tanken på å bygge en plattform for trumpisme i Norge, skriver Klungtveit på Twitter.

Inkompetent, selvhevdende

– Takk for nøyaktig ingenting av det du ga, Resett, ditt uredelige, inkompetente, selvhevdende, nærtagende, rasisme-fasiliterende, hat-inkuberende, ytringsroms-kvelende, manifest-tangerende danglebær av en sinnablogg plassert i origo av norsk internetts baknavle. Snakkes aldri, skriver forfatter og kritiker Christopher Pahle, som tidligere har kritisert Resett på Debatten.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

mest lest