Giske utfordrer Støre: – Landsmøtet vil gi en marsjordre

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. desember 2022 | 07:51

Trond Giske varsler et strømoppgjør.

– Regjeringen må sørge for at det blir en sterkere politisk styring av det norske strømmarkedet. Hvis det ikke skjer, tror jeg landsmøtet i Arbeiderpartiet i mai vil gi beskjed om det, sier tidligere Ap-nestleder og leder i Aps største partilag, Nidaros sosialdemokratiske forum i Trondheim, Trond Giske til VG.

Giske tror Landsmøtet vil gi en marsjordre om at regjeringen skal finne løsninger som gjør at strømprisen ikke blir en så stor belastning i lommeboken til folk.

Han sier at Trøndelag Ap allerede i fjor vinter ba om handling.

– I mars vedtok Trøndelag Ap enstemmig krav om regulering av utenlandshandelen med kraft.

– Jeg håper dette kommer på plass raskt, hvis ikke tror jeg det vil komme et strømoppgjør på landsmøtet, kjenner jeg partiorganisasjonen rett. Det er det partiorganisasjonen vil. Regjeringen og partiledelsen må finne en løsning, sier han.

Les også: Kjendisinvestor mener Støre snart er «ferdig»: – Skjønner ikke hva han driver med

Giske mener regjeringen må utforme hvordan det teknisk kan gjøres, slik at staten har full styring over kraftsektoren og eierskapet til utenlandskablene og sier videre at regjeringen må vise at de jobber med å snu hver juridiske stein for å finne en løsning.

Hans vurdering er at strømpriskrisen rammer Ap og Sp like mye.

– Det er ingen tvil om at stemningen i partiet er at vi må rydde opp i strømpriskrisen og at det er hovedgrunnen til at vi ligger så lavt på målingene, sier han til VG.

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

mest lest