Tvang barna til å mishandle kona

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. januar 2023 | 03:20

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha terrorisert sin kone i 25 år.

Han er også tiltalt for å ha utsatt sine barn for omfattende mishandling i en årrekke.

Den tiltalte (47) er fra Iran, men er norsk statsborger. Han har i lang tid sittet varetektsfengslet i Romerike fengsel, avdeling Ullersmo.

Hans kone er etnisk norsk og flere av de forhold han er siktet for, er begått på «ferie» i Iran. Deres felles barn (jenter) er henholdsvis 13 og 15 år.

Ifølge politiet skal ektemannen regelmessig ha brukt grov vold mot sin egen kone fra 1995 til våren 2021.

Han skal blant annet ha kuttet henne i fingrene med kniv, vridd armen hennes slik at den brakk, brukt en tang til å klemme fingertuppene hennes, brukket nesa hennes, holdt en elektrisk stikksag mot hånda hennes og skamklippet henne, skriver TV 2.

I påsken i 2021 skal han ha tatt henne med ned i kjelleren og puttet henne i sekk som han teipet igjen før han slo henne flere ganger med en metallstang.

Kvinnen ble også lagt inn på sykehus etter et knivangrep fra sin mann 11. mai i 2021. Legene registrerte 26 skader på kroppen hennes.

I forbindelse med innleggelsen startet politiet en større etterforskning.

I tillegg til drapsforsøket med kniv, mener påtalemyndigheten at ektemannen har mishandlet kona si i 26 år og at han skal ha tvunget barna til å hjelpe han med å mishandle moren.

Barna skal også ha blitt slått med alt fra jernstang og en stekepanne, i tillegg til å bli klemt med tang.

Mannen erkjenner delvis straffskyld for mishandling av ektefellen, ifølge hans forsvarer Nils Christian Nordhus, som har opplyst det til TV 2.

– Det er likevel slik at det er et stort gap mellom tiltalens beskrivelse av det straffbare forhold og hans erkjennelse av hva han har gjort, sier Nordhus.

Klienten hans nekter straffskyld for drapsforsøk og mishandling av de to barna.

Det er satt av 14 rettsdager til saken.

Journalist Jørgen Granberg har bidratt med informasjon i denne saken.

https://inyheter.no/2023/01/02/barna-var-vitne-til-at-mor-stakk-samboeren-med-kniv/

mest lest