Støre om strømprisene: – Åpen for å vurdere «alt av løsninger» – så lenge det ikke skaper trøbbel

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10/01/2023 | 05:39

Statsminister Jonas Gahr Støre, vil ha ned strømprisene, men vil ikke ha noe som kan skape trøbbel i fremtiden.

– Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned. Men vi kommer aldri til å gå inn for kortsiktige løsninger, som kan sette oss i trøbbel i fremtiden eller som kan true forsyningssikkerheten. Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer, sa Støre da han talte til Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag, ifølge NTB.

Støre vedgår at de gikk ut av 2022 med et lavt nivå på meningsmålingene.

– Vi må ta på alvor at mange velgere er usikre nå. Mange setter seg på gjerdet og vil ha bedre svar fra oss. Blant annet når det gjelder strømpriser: vi har vært vant med at de er lave og stabile, nå har de i over ett år vært høye og ustabile, sier statsministeren.

Les også: Støre med strømprisløfte, men hvordan er fortsatt i det blå

Han sier målet til regjeringen er å få ned strømprisene på sikt.

– Vi er i gang med hovedjobben, nemlig å legge til rette for mer fornybar kraft. Samtidig må vi dempe prispresset her og nå, sier Støre, og legger til:

– Og så gir vi strømkundene Europas beste strømstøtte på 75 milliarder kroner i 2022 og 2023. I år og neste år bruker vi like mye på strømstøtte som vi bruker på å gi alle barn og unge grunnskole hvert år.

Støre kan heller ikke love at Norge kommer ut av strømkrisen med lavere priser enn Tyskland og andre land på kontinentet.

– Slike løfter går det ikke an å gi, men kjennetegnet ved Norge er stabile og lave priser. Det skal vi jobbe med gjennom regulering og gjennom at vi skal få til et kjempeløft for å tilføre mer kraft inn i det norske markedet, sier Støre til VG.

Støre ønsker at Arbeiderpartiet skal kjennetegnes som et parti som er til å stole på.

Arbeiderpartiets sentralstyre er samlet til møte både mandag ettermiddag og tirsdag formiddag.

Giske presser Støre på strøm: – Vi bidrar med ekstremt mye energi til Europa

mest lest