Gustav Magnar Witzøe om Sveits: – Inntil videre hjemmeadresse i Norge

Avatar photo
Publisert 16/01/2023 | 23:37

Laksearvingen ber regjeringen om «balanse» for rikinger i Norge.

Siden 2009 har 44 nordmenn med mer enn noen titall millioner kroner i formue flyttet til Sveits. Av disse meldte 19 nordmenn flytting i 2022, ifølge en kartlegging av Dagens Næringsliv som ble publisert på tampen av fjoråret.

Gustav Magnar Witzøe, sønnen til Gustav Witzøe, er i dag den rikeste personen i Norge. Den 29 år gamle laksearvingen tronet øverst på formuetoppen i 2021 med en formue på 19,8 milliarder kroner.

Vil forsøke å få det til i Norge

På spørsmål fra E24 om han vurderer flytting til Sveits, så svarer han at han helst ønsker å bli i Norge.

– Som de fleste nordmenn ønsker jeg å bo i Norge og også å bidra i Norge. Samtidig må jeg som eier vurdere hva som er best for virksomheten, som ville kunne beholde betydelig mer av verdiene som skapes til utvikling, trygge arbeidsplasser og nye investeringer, sier han.

– Vi forsøker inntil videre å få til dette med hjemmeadresse på Frøya, i tillit til at regjeringen finner en god balanse for oss som ønsker å bo i Norge, skriver Gustav Magnar Witzøe i en uttalelse til E24.

Samtidig holder faren døren på gløtt for flytting.

Les også: Regjeringen krever at papirløse reiser hjem – Vestland vil gi de gratis tannlege

– Nei, man vet jo aldri. Det er mange som flytter til Sveits, og for oss i Kverva-sfæren kunne vi i så fall årlig ha beholdt flere hundre millioner kroner i våre selskaper for å skape arbeidsplasser og industri i Norge, sier Witzøe til IntraFish og viser til at med kraftig økning av den særnorske formuesskatten flytter mange eiere ut av Norge for å slippe å tappe sine bedrifter for kapital.

I 2006 overførte Witzøe sr. det meste av verdiene i lakseselskapet til sønnen, noe som raskt gjorde Gustav Magnar Witzøe til en av Norges aller rikeste.

Fra 2025 vil EU nekte deg å kjøpe mer enn 40 plastposer i året

mest lest