Russisk kartglipp – viste de riktige grensene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. januar 2023 | 04:18

Den russiske ambassaden i Sverige blir hånet på Twitter etter å ha lagt ut et bilde som skulle illustrere drivstoffprisene i Europa.

På kartet var både Donbas og Krimhalvøya markert med samme farge som resten av Ukraina, selv om Russland har annektert disse områdene.

Det var på tirsdag ettermiddag den russiske ambassaden i Stockholm lastet opp et kart av Europa på Twitter for å illustrere bensinprisene, skriver Expressen.

– Bensinpriser per liter, 9. januar 2023, skriver ambassaden i sin twittermelding.

På kartet er Krimhalvøya, som Russland annekterte i 2014, markert i samme farge som resten av Ukraina. Også Donetsk og Luhansk, som Russland annekterte i høst, er markert med samme farge som resten av Ukraina.

Tabben går ikke ubemerket hen. Det ukrainske parlamentsmedlemmet Oleksij Honcharenko og Ukrainas viseutenriksminsiter Emine Dzheppar tar til Twitter for gi sine kommentarer.

– Når den russiske ambassaden forsøkte å skremme oss med gass, men de viste seg å publisere det korrekte kartet over Ukraina. Krim er Ukraina, Donetsk er Ukraina, Luhansk er Ukraina, skriver det ukrainske parlamentsmedlemmet Oleksij Honcharenko på Twitter.

– Til slutt følger det russiske utenriksdepartementet internasjonal rett. Russlands ambassade i Sverige publiserte et kart der Krim var markert som Ukrainas terrritorium. Russiske terrorister vet at de vil bli sparket ut fra halvøya. Fordi alt som er ulovlig, er skjørt. Krim var, er og vil for alltid være ukrainsk, skriver Ukrainas viseutenriksminsiter Emine Dzheppar på Twitter.

Sent tirsdag la den russiske ambassaden uten en ny tweet.

– Vi legger merke til at ikke alle utenlandske kilder viser Russlands kart korrekt, Og det riktige kartet er som følger!, skriver ambassaden på Twitter.

Noen på twitter påpeker også at ambassaden har valgt å oppgi bensinprisene i amerikanske dollar og ikke russiske rubler.

Ukrainas president med ny advarsel: – Russland har store mengder soldater i Donbas-regionen

mest lest