«Kokain-bilde» går viralt på sosiale medier

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13/02/2023 | 17:09

Det var opprinnelig et bilde som influenseren Sophie Elise la ut på sin Instagram. Hun poserer på en selfie sammen med tidligere «Love Island»deltaker Nora Haukland (25). Haukland er nå kjent som kjæresten til Marius Borg Høiby (26), som er kronprinsesse Mette Marits sønn fra et tidligere forhold.

Men bildet har en detalj, som er det som nå skaper stor oppmerksomhet. I sin venstre hånd holder Nora Haukland en liten pose med et hvitt pulver. Folk som har sett på tv-serier vil få assosiasjoner til narkotika, nærmere bestemt «luksus-dopet» kokain.

Den mystiske posen i Nora Hauklands hånd. Skjermbilde Instagram

Sophie Elise (27) slettet bildet fra Instagram, men det hindrer ikke skjermbildet fra å bli spredd og kommentert i stor skala utover mandagen.

Det var etter det iNyheter kjenner til TV-profilen Mads Hansen som først spredte bildet. Men etter noen timer ble historien slettet av Instagram.

I et innlegg som trolig viser en forfalsket henvendelse fra en konto som skulle tilhøre kongehuset hevdes det at Hansen har fått en direkte henvendelse fra en Instagram-profil knyttet til Det Norske Kongehuset med beskjed om å slette det.

Skjermbilde Instagram

Men Hansen sier nå at han aldri har fått en slik beskjed fra noen profil tilknyttet kongehuset. Skjermdumpen om det er hentet fra et innlegg hos Kay Erikssen fra Mannegruppa Ottar.

Erikssen sier til iNyheter at han regner med det bare et et spørsmål om tid før Instagram også sletter hans innlegg om det.

Rus og dop

Høsten 2022 gikk Sophie Elise ute med at hun hadde vært innlagt i fem uker for rus, i det hun var avhengig av sterke angstdempende piller, kjent under navnet Xanax. Hun har inngått podkast-avtale med NRK.

Nora Haukland på sin side er ute i et intervjue med Nettavisen på mandag der hun forteller at hun tar forholdet til kronprinsessens sønn «et steg videre».

Nettavisen skriver at Marius Borg Høiby nå i en av boligene på Skaugum gård, og at Haukland «tilbringer mye tid der.»

Haukland på sin side har leilighet i Oslo, men hun legger overfor Nettavisen ikke skjul på at det neste naturlige steget er å flytte sammen med Borg Høiby.

– Det er naturlig at vi flytter og kjøper leilighet sammen etter hvert, men akkurat nå synes jeg det er veldig koselig å være kjærester og også samboere av og til, sier hun.

INyheter har henvendt seg til Sophie Elise og Nora Haukland for en kommentar, men de har så langt ikke besvart våre henvendelser.

I en tidligere versjon av dette innlegget ble det ikke stilt spørsmål ved om beskjeden om å slette faktisk kom fra en profil tilknyttet kongehuset. Men det hevdes nå at «beskjeden» er forfalsket.

En vurdering av historien til Hersh: Var norske soldater og etterretningsfolk involvert? (+)

mest lest