Wagner-sjefen viste bilder av døde soldater – anklaget Moskvas militære ledelse for høyforræderi

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24/02/2023 | 01:46

Wagner-sjefen har anklaget Moskvas militære ledelse for høyforræderi for ikke å levere ammunisjon til sine leiesoldater.

Mannen bak den beryktede Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, har nylig langet ut mot Russlands regjering og anklaget den for forræderi for ikke å ha gitt ham og hans soldater nok ammunisjon.

Nå ser presset ut til å ha betalt seg. Torsdag sa Perigozhin i en lydfil hørt av The Guardian at ammunisjon var på vei for hans soldater.

– Så langt er det bare på papiret, men vi har fått beskjed om at de viktigste dokumentene allerede er signert, sier Perigozhin.

Perigozhins beskyldninger om mangel på ammunisjon ble blankt avvist av det russiske forsvarsdepartementet på tirsdag.

Uten å nevne Perigozhins navn kritiserte departementet «alle forsøk på å skape uoverensstemmelser som utelukkende er til fordel for fienden», skriver Reuters.

På onsdag skrudde Prigozhen opp retorikken og delte et bilde av opptil 100 døde Wagner-soldater han hevdet hadde blitt drept fordi generalstaben og forsvarsdepartementet hadde holdt tilbake leveranser av ammunisjon for å trosse ham, skriver Sky News.

En ammunisjonsforespørsel gjort 17. februar og delt av Prigozhin

– Hvem er skyldig i at de er døde? De skyldige er de som var ansvarlige for å skaffe oss nok ammunisjon, sier Prigozjin til Sky News.

Den kontroversielle Wagner-lederen har for vane å lange ut mot Russlands militære ledelse, som han gjentatte ganger har kritisert for å være inkompetent og amatørmessig.

Senest i forrige uke sa Perigozhen at Russland ville ha tatt Bakhmut før nyttår hvis det ikke hadde vært for det «enorme militærbyråkratiet».

Wagner-lederen håvet inn store summer

mest lest