Kina advarer Elon Musk etter covid-lab kommentarer

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. mars 2023 | 09:25

Kina advarer Twitter-sjef Elon Musk mot å dele innlegg som fremmer laboratorie-lekkasje teorien om koronaviruset.

De antyder at slike kommentarer kan skade Teslas forhold til selskapets nest største marked.

Den kryptiske advarselen kom på et innlegg på sosiale medier fra den statlige avisen Global Times, skriver Fox News.

Skribenten reagerte på at Musk kommenterte en tweet som nevnte Energidepartementets konklusjon om at Covid-19 oppsto ved et laboratorium i Wuhan, Kina.

Den opprinnelige tweeten, fra kontoen «Kanekoa The Great», stilte spørsmål ved om Anthony Fauci, tidligere direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases, var involvert i utviklingen av Covid-19 fordi han hadde finansiert «gain-of-function-forskning ved Wuhan-laboratoriet».

– Han gjorde det via organisasjon (EcoHealth), svarte Musk, med henvisning til nonprofit-gruppen som ble tildelt nesten 8 millioner dollar i føderale forskningstilskudd for å studere flaggermus-koronavirus i Kina.

Global Times advarte Musk om at han kunne «knuse Kinas gryte». Ordtaket ligner på uttrykket «å bite hånden som mater deg», ifølge CNBCs Eunice Yoon, som var den første som rapporterte om advarselen.

Avisen påpekte at Kina er selskapets nest største marked.

Energidepartementet har nylig konkludert med at Covid-19 mest sannsynlig kom fra Wuhan-laboratoriet, ifølge den klassifiserte etterretningsrapporten referert av Wall Street Journal. Også FBI-direktør Christopher Wray sier at COVID-19-pandemien sannsynligvis var forårsaket av en laboratorielekkasje i Wuhan, Kina.

Elon Musk sterkt kritisk til World Economic Forum (WEF): – En verdensregjering ingen ba om eller vil ha

mest lest