Trump: USA på vei mot en ny stor depresjon – bankene begynner allerede å kollapse

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14/03/2023 | 08:52

USAs tidligere president Donald Trump har klandret den sittende presidenten, Joe Biden, for USAs økonomiske problemer og spådd en ny stor depresjon.

– Med det som skjer med vår økonomi, og med forslagene som fremmes om den største og dummeste skatteøkningen i USAs historie, vil Joe Biden gå ned som Herbert Hoover (USAs president i 1929-1933) i moderne tid. Vi vil få en stor depresjon som er langt større og kraftigere enn den i 1929. Som bevis begynner bankene allerede å kollapse!!! skrev han på sitt sosiale nettverk Truth Social mandag.

På fredag kunngjorde California Department of Financial Protection konkursen til den 16. største banken i USA, Silicon Valley Bank. Det betjente primært ansatte i høyteknologiske sektorarbeidere og risikokapitalfinansierte selskaper, inkludert noen av bransjens mest veletablerte merkevarer. Ifølge CNN var dette den største banksvikten i USA siden finanskrisen i 2008.

Les også: Amerikanske myndigheter stenger nok en bank

Den store depresjonen var en global økonomisk krise som begynte 24. oktober 1929 med børskrakket i USA. Det varte til 1939. Industribyer ble hardest rammet, byggingen stoppet nesten, prisene på landbruksprodukter stupte og massearbeidsløsheten herjet landet.

Bankkollaps i USA – kraftig fall på europeiske børser

mest lest