Amerikanske myndigheter stenger nok en bank

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. mars 2023 | 02:19

Amerikanske myndigheter stenger kryptobanken Signature Bank etter uroen rundt Silicon Valley Bank.

Forrige gang en stor amerikansk bank kollapset, utløste det en finanskrise som fikk Oslo Børs til å falle med 60 %. Situasjonen er ikke den samme i dag, men amerikanske myndigheter forsøker nå å demme opp for en mulig dominoeffekt, skriver TV 2.

Når børsene i Asia åpner vil man se de første reaksjonene i markedet.

Sent søndag kveld kommer flere nyheter om den dramatiske banksituasjonen i USA, etter at Silicon Valley Bank ble stengt før helgen.

Amerikanske myndigheter har søndag besluttet å stenge den New York-baserte banken Signature Bank.

Avgjørelsen om å stenge Signature Bank kom frem i en felles uttalelse fra finansminister Janet Yellen, Fed-sjef Jerome Powell og FDIC-topp Martin J. Gruenberg.

– I dag tar vi avgjørende grep for å sikre den amerikanske økonomien ved å forsterke publikums tillit til vårt banksystem. Dette steget vil sikre at det amerikanske banksystemet fortsetter å gjøre sine vitale oppgaver i å beskytte innskudd og gi tilgang til kreditt for husholdninger og selskaper på en måte som legger til rette for sterk og bærekraftig økonomisk vekst, skriver de tre toppene i uttalelsen.

Dette har finansminister Yellen besluttet i samråd med president Joe Biden etter å ha mottatt råd fra Federal Reserve og FDIC, heter det i uttalelsen.

Signatures aksje falt med mer enn 22 prosent på Wall Street fredag, ifølge E24.

California-baserte Silicon Valley Bank ble satt under konkursbeskyttelse fredag, og gjenåpner mandag morgen under nytt navn og under kontroll av bankgarantifondet Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Tok råd fra Gud – gikk nesten konkurs

mest lest