Tucker Carlson går over til Twitter og Elon Musk

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. mai 2023 | 06:54

Han var stjernen hos Fox News før han ble sparket. Nå kunngjør han at showet fortsetter – på Twitter.

I annonseringen av nyheten går Carlson nok en gang til angrep på «gammelmediene» som han beskylder for å vrenge på sannheten og lyve om «alle de viktige sakene». Han sier at Twitter er den eneste reelle plattformen for ytringsfrihet.

– Vi er tilbake, kunngjør Carlson.

Han sa avslutningsvis at «snart kommer vi til å komme med en ny versjon av programmet som vi har gjort de siste seks og et halvt årene».

Det kan vanskelig tolkes som annet enn at programmet kommer til å likne det times lange showet som ble sent på Fox News siden 2016.

Carlsons video på Twitter er allerede sett over 5 millioner ganger på under 12 timer. På Fox News hadde han et gjennomsnitt på 3,3 millioner seere.

Han har fått flere tilbud siden han fikk sparken fra Fox News i slutten av april. Fox har sett en betydelig nedgang i antalle seere etter at Carlson ble borte.

Les også: Tucker Carlson er tilbake med kraftfullt budskap – og Fox News raser nedover på ratingen

Tucker Carlson blir den første som kommer til å publisere eksklusivt videoinnhold på Twitter. Trekket kan sammenliknes med da Joe Rogan gikk til Spotify i 2020 for 100 millioner dollar.

Elon Musk gikk etter nyheten ut og presiserte at Twitter ikke har gjort en avtale med Carlson, men at han faller inn i den samme ordningen som alle andre som nå er på trappene der man deler inntektene fra streaming og reklame mellom Twitter og kontoinnehaverne. Det er samme ordning som TouTube har.

– Jeg håper mange, også på venstresiden, velger å lage innhold på denne plattformen, skriver Musk på Twitter.

Det at Musk presiserer at det ikke er en avtale, har trolig sammenheng med at juridiske forhold rundt Carlsons avtale med Fox News. Den hindrer ham i gå til et annet nettverk frem til 2025, skriver The Daily Wire.

I Fox News tjente han omlag 20 millioner dollar (200 millioner kr) i året.

Tucker Carlson kunngjorde nyheten – selvfølgelig på Twitter. Det var også der han først lot høre fra seg etter sparkingen i en video lagt ut 27 april som allerede er sett over 24 millioner ganger.

mest lest