Russlands forsvarsminister avviser meldinger fra russiske militærbloggere

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. mai 2023 | 03:09

Det kommer torsdag kveld motstridende meldinger om fronten i Ukraina.

Militærbloggere hevder at ukrainske styrker har brutt igjennom russiske stillinger.

Sent torsdag kveld kom det det russiske forsvarsdepartementet kom ut med en pressemelding.

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu avviser meldingene fra flere russiske militærbloggere som hevder at den ukrainske offensiven i Kharkiv-regionen og Donbas er startet.

– Uttalelser som sirkuleres på ulike Telegram-kanaler om gjennombrudd på ulike deler av fronten, samsvarer ikke med virkeligheten, hevder den russiske forsvarsledelsen, gjengitt av RIA.

Forsvarsledelsen sier at situasjonen i alle sektorer av fronten er under kontroll.

Donbas er den østligste regionen nær Russlands grense og huser blant annet Donetsk og Luhansk mens Kharkiv ligger nordøst i Ukraina og har vært gjenstand for harde kamper gjennom hele krigen.

– Vi trenger fortsatt litt tid før vi kan sette i gang storoffensiven, sa Volodymyr Zelenskij i et intervju med britiske medier onsdag.

Wagner-sjefen hevder motoffensiven til Ukraina har startet.

– Motoffensiven til Ukrainas væpnede styrker har allerede begynt, de neste retningene for dem vil være Bryansk- og Belgorod-regionene, sier Jevgenij Prigozjin.

Prigozjin sier at ukrainske styrker prøver å bryte gjennom flanken i retning av Artemovsk, som er det russiske navnet for Bakhmut.

I tillegg tror grunnleggeren av Wagner PMC at etter det vil den ukrainske hæren begynne aktive operasjoner i Zaporozhye-regionen.

Natt til fredag takket Zelenskyj de væpnede styrker som sin innsats mot okkupasjonsmakten:

mest lest