G7 innfører nye sanksjoner mot Russland

Avatar photo
Publisert 19. mai 2023 | 15:39

I helgen er G7-landene samlet i Hiroshima, Japan. De har hatt samtaler om hvordan å hjelpe Ukraina. Å svekke Russland økonomisk er det primære virkemiddelet deres.

G7-lederne har allerede blitt enige om nye sanksjoner mot Russland.

– Vi vil frata Russland teknologi, industriutstyr og tjenester fra G7 som støtter opp under krigsinnsatsen, uttaler G7 og EU i en felles uttalelse.

Hensikten er å begrense Moskvas evne til å finansiere krigen i Ukraina.

BBC skriver at det er meldinger om at Washington presser på et for å innføre et forbud mot all eksport til Russland, med mindre det er snakk om et spesifikt unntak.

Men siden Europa er mye mer avhengig av russisk handel enn USA, er det derfor ikke sannsynlig at G7-landene vil bli enig om å innføre et fullstendig forbud, skriver den britiske kringkasteren.

G7-lederne har også forpliktet seg til å begrense Russlands handel med diamanter. Storbritannia sier de vil innføre totalforbud mot import av russiske diamanter.

Les også: Bønn fra Wagner-sjefen: – Jeg appellerer offentlig – fordi brevene mine blir ikke lest

I tillegg har statsminister Rishi Sunak kunngjort at britene forbyr import av russiske metaller som kobber, aluminium og nikkel. De har også sagt at de innfører sanksjoner mot selskap som er involvert i tyveri av ukrainsk korn og frakt av russisk energi.

Russlands president Vladimir Putin har fredag kommentert på sanksjonene. Han sier de «kun kommer til å øke bindekraften i det russiske samfunnet.» Han anklager også Vesten for å forsøke å drive kløfter mellom ulike etniske grupper i Russland.

G7 består av verdens syv rikeste demokratiske industriland: USA, Storbritannia, Japan, Canada, Tyskland, Frankrike, og Italia.

mest lest