Anklagene hagler mot Rammstein-vokalist

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. juni 2023 | 02:37

Flere kvinner retter nå alvorlige anklager mot Rammstein-vokalist, Till Lindemann (60).

Fredag ble det også kjent at det tyske bokforlaget Kiepenheuer & Witsch tar avstand fra Lindemann. Forlaget skriver i en pressemelding at de er sjokkert over anklagene, og skriver videre at «vår sympati og respekt går til de berørte kvinnene». Han har gitt ut flere poesi-bøker.

Etter at Shelby Lynn, en 24 år gammel irsk kvinne hevdet hun ble dopet under en Rammstein-konsert i Vilnius i mai, har det dukket opp flere anklager mot vokalisten.

Lynn, la ut flere bilder på Twitter som viser blåmerker på kroppen, og skriver at hun ikke husker hvordan de har oppstått. Lindemann skal angivelig ha blitt svært sint da hun fortalte at hun ikke ønsket å ha samleie med ham.

Bandet har gått ut med en offentlig uttalelse på Twitter, hvor de avviser påstandene.

Du kan lese mer i en artikkel vi publiserte tirsdag.

Men denne uken har vokalistens ekskjæreste, Sophia Thomalla (33), gått ut og forsvart Lindemann i et intervju med Bild, som er sitert av avisen Berliner Zeitung. Hun mener at påstanden fra 24-åringen er falske og at hendelsen ikke fant sted.

Shelby Lynn, har i ettertid oppfordret offentlig andre til å kontakte henne om eventuelt lignende erfaringer med bandet.

Tagesschau publiserte fredag en sak hvor to kvinner som hevder de har opplevd å blitt utsatt for seksuelle handlinger. En av kvinnene fortalte at hun deltok på en etterfest med Lindemann da hun var 21 år gammel. Hun skal ha vært bevisstløs i en hotellseng da hun angivelig våknet opp til at vokalisten lå oppå henne.

En annen kvinne hevder at hun i 2020, før en Rammstein-konsert, ble med vokalisten på et rom og hadde samleie, noe hun ikke spesifikt sa nei til, ifølge den tyske nyhetskanalen. Men i dag beskriver hun den angivelige hendelsen som et overgrep og maktmisbruk, skriver tagesschau.

Rammstein er for tiden på europaturné, med konsert i Danmark i helgen.

mest lest