Trump går ut mot anklagene i tale: – Tiltalen er ond og avskyelig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. juni 2023 | 02:59

Tidligere president Donald Trump  gikk på talerstolen omtrent klokken kvart på tre norsk tid

Trump inntok scenen mens sangen «God Bless the USA» runget fra høyttalere og hundrevis av hans tilhengere, mange av dem pyntet i MAGA-utstyr, jublet med.

– I dag var vi vitne til det mest onde og avskyelige maktmisbruket i dette landets historie, var Trumps første ord.

– En korrupt sittende president fikk sin øverste politiske motstander arrestert på falske og fabrikkerte anklager som han og andre presidenter ville ha gjort seg skyldige i – midt i en presidentkampanje der han tapte stygt, legger Trump til.

Han understreke at USAs president har lov til å ta med seg de dokumentene han måtte ønske ut av Det Hvite Hus. Det er et forsvar mot anklagene som også tidligere har vært fremmet av advokatene hans. 

– Uansett hvilke dokumenter presidenter ønsker å ta med seg, har de rett til å gjøre det i henhold til Presidential Records Act, sier Trump.

– Det er en absolutt rett. Loven kunne ikke vært tydeligere.

Deretter går han løs på Joe Biden og Hillary Clinton, og hevder at de begge har begått uforsvarlig og ulovlig håndtering av statlige dokumenter.

Deretter snakket han om at han har bursdag, til applaus fra publikum som stemte i et par strofer av «Happy Birthday»

Blant publikum er den republikanske senatoren Tommy Tuberville, Abdrew Giuliani, sønnen til den tidligere Trump-rådgiveren Rudy Giuliani og tidligere konstituert sjef for nasjonal etterretning Richard Grenell. 

Det er også lagt frem MAGA-hatter og annet Trump-supporterutstyr, skriver NPR News

mest lest