Nord-Korea holder massemøte – lovet «hevnkrig» for å ødelegge USA

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. juni 2023 | 04:16

Nord-Korea holdt massemøter i Pyongyang hvor folk ropte slagord som lovet en «hevnkrig» for å ødelegge USA, da det markerte 73-årsdagen for utbruddet av Korea-krigen.

Det rapporterte statlige medier mandag, ifølge Reuters.

Krigen ble utløst etter at Nord-Korea invaderte nabolandet Sør-Korea i 1950. Flere millioner mennesker ble drept i konflikten, der Nord-Korea og Kina kjempet mot Sør-Korea og FN-styrker ledet av USA.

Rundt 120.000 arbeidere og studenter deltok i demonstrasjonene som ble holdt over hele hovedstaden på søndag, rapporterte det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Bilder utgitt av statlige medier viste et stadion overfylt med folk som holdt plakater der det sto «Hele det amerikanske fastlandet er innenfor vår skytebane» og «Det imperialistiske USA er ødeleggeren av fred.»

Nord-Korea har nå «det sterkeste absolutte våpenet for å straffe de amerikanske imperialistene» og «hevnerne på dette landet brenner av ukuelig vilje til å hevne fienden,» sa KCNA.

Nord-Korea har testet ulike våpen, inkludert landets største interkontinentale ballistiske missil, noe som øker spenningen med Sør-Korea og Sør-Koreas viktigste allierte, USA.

I en separat rapport fra utenriksdepartementet sa Nord-Korea at USA «gjorde desperate forsøk på å antenne en atomkrig», og anklaget Washington for å sende strategiske ressurser til regionen.

Nord- og Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig fordi konflikten i 1950-53 endte i en våpenhvile, ikke en traktat.

mest lest