Professor: Hvis romvesener kontakter jorden, er det kanskje ikke mennesker som får samtalen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. juni 2023 | 04:15

En Harvard-professor i astronomi forutsier at utenomjordiske vil ta kontakt med kunstig intelligens før mennesker, på grunn av at romvesener potensielt føler et «slektskap» med menneskelig teknologi.

– Min forventning fra interstellare reiser er at det gjøres best med elektroniske dingser og enheter i stedet for med biologiske skapninger fordi reisen tar lang tid, sa Harvard-professor Avi Loeb i en kommende dokumentar med tittelen «God Vs. Aliens».

– Selv til nærmeste stjerne vil det ta oss 50 000 år å komme dit med kjemiske raketter. Og kunstig intelligens-systemer har den tålmodigheten – og så kan de forbli sovende … slik at de overlever reisen, sier han.

Romorganisasjoner over hele verden, inkludert NASA og European Space Agency, har i årevis brukt AI-teknologi for å kartlegge galakser og stjerner og til og med sende roboter til andre planeter.

Loeb sa at utenomjordiske sannsynligvis vil nå ut til kunstig intelligens før mennesker på grunn av et sannsynlig «slektskap».

– Hvis de besøker oss, kan vi selvfølgelig bruke AI-systemene våre til å tolke AI-systemene deres. Og du vet, de kan føle et slektskap til dem, sier Loeb.

Les også: Pentagon viser bilde av metallisk «UFO» i Midtøsten: – Umulig å fullstendig identifisere

Loeb er for tiden på en ekspedisjon i Stillehavet for å lete etter et objekt som styrtet nær Papua Ny-Guinea tilbake i 2014. Data viser at objektet stammer fra utenfor jordens solsystem og ble anerkjent av NASA som den første kjente interstellare meteoren som traff jorden.

Loeb jobber med å avgjøre om objektet «var et fartøy fra en utenomjordisk sivilisasjon», ifølge Loebs journalblogg om ekspedisjonen.

Harvard-professoren fortalte Fox News onsdag at han og hans team allerede hadde «siste nytt» fra deres forskning: De fant en liten, magnetisk kule som hovedsakelig består av jern, sammen med magnesium og titan, men ingen nikkel. Loeb forklarte at denne sammensetningen er uregelmessig sammenlignet med menneskeskapte legeringer, kjente asteroider og kjente astrofysiske kilder.

– Det grunnleggende spørsmålet er åpenbart: var dette første anerkjente interstellare objektet fra 2014 produsert av en teknologisk sivilisasjon? Når vi kommer tilbake, kan vi produsere en legering i laboratoriet som har samme sammensetning som vi utleder for spherules og analysere de resulterende materialegenskapene, skrev Loeb.

Les også: Pentagons UFO-sjef legger frem spektakulær teori

Loebs ekspedisjon feires av den britiske musikeren og dokumentaristen Lee Christopher, som regisserte den kommende «God Vs. Aliens»-filmen.

– Jeg har en livslang interesse for UFO og det paranormale, opprinnelig inspirert av et TV-show i Storbritannia kalt ‘Arthur C. Clarke’s Mysterious World’, sa Lee til Fox News onsdag.

– Jeg er en kvalifisert forsker selv som Arthur C. Clarke, som oppfant kommunikasjonssatellitten, samt forfatter av ‘2001: A Space Odyssey.‘ Jeg tar den vitenskapelige tilnærmingen til UFOer. Det er derfor jeg elsker det Avi Loeb gjør.

Lee la til at han ønsket å ta opp «de alvorlige problemene» om hva som ville spille ut hvis utenomjordiske tar kontakt med jorden, spesielt hvis religioner ville bli revet fra hverandre eller om menneskeheten ville «på en eller annen måte nå et høyere åndelig plan.

– Jeg tror også at hvis det kommer bevis på at vi har fått besøk, så må vi kanskje tolke de store religiøse tekstene som Toraen og Bibelen på nytt, argumenterte han.

mest lest