Sa nei til TV-debatt, lagde podcast i stedet

Avatar photo
Publisert 18. juli 2023 | 11:48

Adam Njå (24) og Linn Eielsen (23) har fått mye oppmerksomhet den siste tiden etter at de kastet seg inn i kjønns- og likestillingsdebatten.

9. juli publiserte NRK et innlegg fra Njå kalt «Menn i Dameland». Innlegget hans var blant de mest delte og kommenterte sakene i hele Norge de påfølgende 24 timene etter publisering.

To dager senere publiserte NRK et tilsvar fra Eielsen. Dette innlegget tok også sosiale medier med storm, og i etterkant av de to innleggene ble delt, har debatten herjet både i andre aviser og kommentarfeltene.

Ettersom Njå og Eielsen har truffet en nerve med sine innlegg, har de begge blitt invitert til å fortsette kjønnsdebatten på TV.

Det har Eielsen takket nei til. I stedet fikk hun med seg Njå til å lage en timelang podcast som nå ligger på YouTube.

– Man får alt for kort tid på TV-debattene til å egentlig få sagt det man vil si, forteller Eielsen innledningsvis i podcasten.

Hun mener og at slike debatter kan ha en uønsket polariserende effekt, og at hun ikke har lyst å krangle på TV.

Njå er enig:

– Jeg har vært på TV debatt, og jeg må si det var litt skummelt. Man får jo alt for dårlig tid. Jeg vet ikke hvor mye nyttig man får sagt på slike debatter, sier han.

I samtalen deres diskuterer de innleggene sine, og går litt mer i dybden på diverse spørsmål knyttet til kjønn og likestilling.

Samtalen deres kan du se her:

mest lest