Tysk IS-kvinne som lot 5-åring dø av tørst, tapte anken

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. mars 2024 | 13:39

Onsdag kunngjorde en tysk føderal domstol at de avviste anken fra en IS-kvinne angående hennes 14-årige fengselsstraff. Dette fordi hun tillot en 5 år gammel yazidi-jente dø av tørst i solen.

Dette skjedde mens hun og ektemannen hadde den lille jenten som slave da de var medlemmer av den islamske staten i Irak.

I august endte en ny straffeutmålingshøring for kvinnen, som kun er identifisert som Jennifer W. i henhold til tyske personvernregler, med en dom på 14 år, ifølge Daily Mail.

Onsdag kunngjorde domstolen at de avviste anken hennes, som de beskrev som ‘åpenbart grunnløs’. Uttalelsen om avgjørelsen ga ingen spesifikk informasjon om grunnlaget for anken.

Jenta døde i Fallujah, Irak, i august 2015. I den opprinnelige rettssaken fant retten at tiltalte ikke gjorde noe for å hjelpe jenta – som hadde blitt lenket fast av ektemannen sin i gårdsrommet deres – selv om det ville vært ‘mulig og rimelig’ å gjøre det. Paret holdt også jentas mor som slave.

Jennifer W., nå 32 år gammel, ble pågrepet mens hun forsøkte å fornye identitetspapirene sine på den tyske ambassaden i Ankara i 2016 og ble deportert til Tyskland.

Hennes tidligere ektemann, en irakisk borger kun identifisert som Taha Al-J., ble dømt av en rett i Frankfurt i november 2021 for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten, krigsforbrytelser og legemsbeskadigelse med døden til følge.

Han ble dømt til livsvarig fengsel.

mest lest