Mange faller fra: Vil hjelpe kristne å bevare troen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 21. april 2024 | 15:02

Flere «tunge» kristenaktører starter nytt prosjekt for å hjelpe flere til å bevare troen.

Studier fra Sverige og USA viser at over halvparten av dem som er vokst opp i et kristent hjem, forlater kirken. Mange forlater også troen fullestendig, skriver Dagen.

Kritiske faser der man mister troen er overgangen fra ungdomstid til voksenliv, i overgangen til studielivet, og i overgangen fra studiehverdagen til arbeidslivet.

Tankesmien Skaperkraft, sammen med NLA Høgskolen og Høyskolen for ledelse og teologi (HLT) har derfor startet prosjektet «Kristen i verden».

De vil hjelpe unge voksne med å forstå Bibelen og samfunnet, og «få troen til å blomstre i et sekulært Norge,» skriver Dagen.

– Vi får ikke formet mennesker på så kort tid, men vi håper vi kan sette i gang gode prosesser i dem, sier leder for tankesmien Skaperkraft, Joakim Magnus.

De skal holde kurs, lage podkast og gi ut bøker.

I disse dager er de på Hedmarktoppen folkehøyskole for å teste ut konseptet.

De går gjennom hva det vil si å være «en kristen disippel i 2024» og hva små og store valg kan bety gjennom et liv.

– Nå virker det lett å bevare troen, men jeg skjønner at man kan skli unna når man ikke er i den «bobla» vi er i, sier en av elevene.

Tall fra undersøkelsen Norsk Monitor viser at 28 prosent av nordmenn sier de tror på Gud. Det er ned fra 52 prosent i 1985.

mest lest