Nytt knivangrep i Oslo

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 21. april 2024 | 20:10

En mann skal ha blitt angrepet med en «skarp gjenstand» på Oslo Sentralstasjon. Det skal angivelig være snakk om en knivstikkingsepisode.

Politiet har rykket ut til stedet med flere patruljer for å søke etter gjerningspersoner. De rapporterer at fornærmede er ved bevissthet og samarbeider med politiet i etterkant av hendelsen.

Det bekrefter politiet i en uttalelse på X.

Artikkelen fortsetter.

Til TV 2 har politiet uttalt at det er en mann som har blitt skadd, men omfanget av skadene er foreløpig ikke kjent. Ifølge avisen skal det være snakk om en ungdomsgjeng.

– Vi fikk melding om at en ung gutt var knivstukket ved taxiholdeplassen på Oslo S. Han er kjørt til sykehus og er alvorlig skadet, men ikke kritisk, sier innsatsleder Anders Lønning til TV 2.

Det er ikke en livstruende skade, men den unge mannen er knivstukket flere ganger.

Politiet har sikret et våpen de mistenker ble brukt i angrepet og har sperret av deler av taxiholdeplassen utenfor Oslo Sentralstasjon, ifølge TV 2.

Hendelsen skal angivelig ha skjedd i en taxi.

– Slik vi ser det nå, har gjerningspersonene kommet til stedet til fots, også har de oppsøkt fornærmede. Hendelsen har mest sannsynlig skjedd inne i en taxi, så har man splittet opp og løpt i ukjente retninger.

Politiet anser det som svært alvorlig at en hendelse som dette har forekommet på et såpass offentlig sted. Det er synlig blod på stedet og den skadde ble tatt hånd om i synlighet blant befolkningen. Det er mange vitner på stedet.

– Det er skjerpende at det er unge gutter, og at det skjer i et så beferdet og befolket område, midt å lyse dagen.

Hendelsen skjedde søndag rundt 18:30, og politiet forsikrer publikum om at det ikke er noen umiddelbar fare for andre i området. Operasjonsleder Sven Martin Ege fra Oslo politidistrikt uttaler til NRK at motivet for angrepet og detaljene rundt hendelsen er foreløpig ukjent.

– Vi har kontroll på en person som vi knytter til hendelsen, og jakter nå flere navngitte personer. Det er en relasjon mellom den skadde og personene politiet nå leter etter, sier innsatslederen.

Publikum bes å ta kontakt med politiet dersom de har opplysninger om hendelsen.

– Vi søker etter flere gjerningspersoner. Vi tror det er en relasjon mellom de involverte, sier operasjonsleder i politiet, Sven Martin Ege.

mest lest