Russland om amerikansk hjelpepakke: – Vil føre til flere drepte ukrainere

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. april 2024 | 08:36

Flere vestlige allierte har kommet med ros etter at et flertall i Representantenes Hus i USA lørdag kveld godkjente en hjelpepakke på 95 milliarder dollar til Ukraina, Israel og Taiwan.

Det melder Reuters.

Det endelige vedtaket forventes å komme en gang neste uke, og dette vil muliggjøre at Biden kan signere det til lov.

Lovforslagene gir 60,84 milliarder dollar til å håndtere konflikten i Ukraina, inkludert 23 milliarder dollar til å fylle på USAs våpen, lager og fasiliteter; 26 milliarder dollar til Israel, inkludert 9,1 milliarder dollar til humanitære behov, og 8,12 milliarder dollar til Indo-Stillehavsregionen, inkludert Taiwan.

Russland har imidlertid kritisert utfallet, som landet mener vil gjøre USA rikere og føre til mer død og ødeleggelse i Ukraina, ifølge nyhetsbyrået dpa.

– Beslutningen om å gi støtte til Ukraina var forventet og forutsigbar. Det vil gjøre USA mye rikere og ytterligere ødelegge Ukraina, føre til flere drepte ukrainere på grunn av regimet i Kyiv uttalte president Vladimir Putins talsperson, Dmitrij Peskov, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Ukrainas president Zelenskyj takker USA for hjelpepakken.

– I dag mottok vi den etterlengtede avgjørelsen om den amerikanske hjelpepakken som vi lenge har kjempet for. Og en svært betydningsfull en. Våre krigere på frontlinjene, samt våre byer og landsbyer som lider under russisk terror, vil merke det, sier presidenten i sin tale til nasjonen lørdag kveld.

– Representantenes hus i USA stemte over den i dag. Jeg takker alle som støttet vår pakke, dette er en løsning for å beskytte liv. Jeg takker personlig Speaker Mike Johnson og alle amerikanske hjerter som tror, som vi gjør i Ukraina, at det russiske ondet ikke må vinne. Jeg håper at lovforslaget vil bli vedtatt ganske raskt av USAs senat og sendt til president Biden.

mest lest