Valgkampkassen vokser

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. april 2024 | 07:10

Donald Trump samlet i mars måned inn 15 millioner dollar til valgkampen sin.

Det viser en oversikt fra valgkampstaben hans, ifølge Reuters.

Hans valgkampanje meldte lørdag at de samlet inn 15 millioner dollar i mars, en økning fra rundt 11 millioner dollar i februar.

Bidens valgkampanje samlet inn over 43 millioner dollar i mars og avsluttet måneden med 85 millioner dollar på kontoen. Trumps valgkampanje sa at de avsluttet måneden med 45 millioner dollar i kontanter.

Kampanjebidrag betaler for annonser, personale og valgmøter, men avgjør ikke vinneren. Trump ble overgått i innsamling av midler i 2016 av Hillary Clinton, men slo henne likevel i årets presidentvalg.

Trump har hovedsakelig mottatt bidrag fra små givere, men nylig har det blitt arrangert innsamlingsmøter rettet mot store bidragsytere. Dette har bidratt til å øke det republikanske partiets innsamling til over 20 millioner dollar i mars, nesten dobbelt så mye som måneden før, ifølge partiet lørdag.

MAGA Inc, super PAC som støtter Trumps kandidatur, melder at de hadde 33 millioner dollar på kontoen ved utgangen av mars, mens Future Forward, den viktigste demokratiske super PAC som støtter Biden, opplyser at de hadde over 41 millioner dollar.


Begrepet «super PAC» refererer til en uavhengig politisk handlingskomité i USA som kan samle inn ubegrensede mengder penger fra enkeltpersoner, selskaper, fagforeninger og andre enheter for å støtte eller motarbeide politiske kandidater.

mest lest