Solberg ønsker å fortsette som partileder: – Det er jeg som er ansvarlig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. september 2023 | 11:00

Det vært stille fra Høyre-leder Erna Solberg etter hun kalte inn til pressekonferanse for snart en uke siden.

Under pressekonferansen fredag forrige uke la Solberg fram ektemannen Sindre Finnes sine 3600 aksjetransaksjoner, som han skal ha tjent 1,8 millioner kroner på da hun var statsminister.

– Den viser at Sindre ikke har vært ærlig med meg, verken da jeg var statsminister eller da jeg konfronterte ham med dette etter at dere begynte å stille spørsmål, sa Solberg da.

Torsdag bryter hun stillheten og stiller i et intervju med E24.

Solberg forteller til avisen at  hun opplever å ha fått stor støtte i kjølvannet av aksjesakene, men påpeker at «det er vanskelig for partiet, og for familien».

Solberg sier at det er opp til Høyre å bestemme om hun er statsministerkandidat i 2025.

– Jeg har ansvar for at jeg ikke sjekket bedre. Det er jeg som er ansvarlig for om jeg er habil eller ikke habil, sier Høyre-lederen.

På spørsmål om hun har fraskrevet seg ansvar og kastet Finnes under bussen, svarer Solberg:

– Nei, det er ingen ansvarsfraskrivelse. Jeg mener jeg har ansvar, og jeg har forklart hvorfor. Jeg hadde ikke grunnlag for å tro at Sindre løy til meg.

Solberg sier til NRK at det er for langt frem i tid til å besvare Sindre Finnes kan flytte inn i statsministerboligen igjen.

– Han kan ikke drive med aksjehandel i fremtiden om jeg blir statsminister igjen, sier hun.

Solberg forteller til NRK at det ikke er aktuelt med permisjon i øyeblikket.

– I øyeblikket er det en rolig periode i rikspolitikken, Men skulle det kommet en situasjon senere, må vi ta stilling til det da, sa Erna Solberg til NRK torsdag.

mest lest