Ønsker Sylvi Listhaug som statsministerkandidat

Avatar photo
Publisert 21. november 2023 | 14:57

Etter mediestormen rundt Erna Solberg og hennes ektemann, har det blitt stilt spørsmål om hun fortsatt har tilliten som trengs for å være statsminister for en borgerlig regjering i 2025. Nå pekes det ut alternative kandidater fra andre partier.

I helgen sa Venstre-leder Guri Melby seg villig til å være statsministerkandidat. Hun har fått støtte fra flere av sine partifeller.

Nå vil flere ledende Frp-topper at deres partileder, Sylvi Listhaug, skal være deres kandidat.

Til tross for habilitetssaken er Høyre-leder Erna Solberg fremdeles Høyres soleklare statsministerkandidat.

Men om Solberg også kommer til å være statsministerkandidaten til de andre partiene på borgerlig side, er derimot usikkert, og det er ennå lenge igjen til valget i 2025, skriver Klassekampen.

– Min statsministerkandidat er selvfølgelig Sylvi Listhaug, sier Per-Willy Amundsen, leder av justiskomiteen på Stortinget. Han mener hun vil være et friskt pust som statsminister.

Les også: Sexgale, maktsyke Gro Harlem Brundtland?

– Vi ville for en gangs skyld hatt en statsminister som satte noen tydelige politiske mål og faktisk gjennomførte dem, sier han.

Også FrPs stortingsrepresentanter Erlend Wiborg og Terje Halleland kunne tenke seg Listhaug som statsminister.

Frp-nestleder Hans Andreas Limi mener det er helt naturlig at flere Frp-ere peker på Listhaug.

– Men foreløpig har ikke vi tatt stilling til det i Frp. Vi har satt i gang noen interne prosesser om strategi og mulige samarbeidskonstellasjoner. Statsministerkandidat har ikke vært diskutert foreløpig, så jeg vil vente med å mene noe om det, sier Limi til Klassekampen.

mest lest