Kjent filmregissør sto bak Støres nyttårstale

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. januar 2024 | 09:14

Erik Poppe er en av Norges mest kjente regissører og står bak flere filmer. Ap hyret ham inn til å hjelpe med statsministerens nyttårstale.

Norske politiske partier får penger fra staten for hver stemme de oppnår ved valg. Det dreier seg om over hundre millioner for et parti som Ap. Noe er altså brukt på Poppe.

– Det er ikke tvil om at regjeringen har hatt kommunikasjonsutfordringer, så det var fint å kunne hjelpe til, sier filmregissør Erik Poppe til NRK.

Statssekretær Halvard Hølleland ved Statsministerens kontor bekrefter at Poppe var hyret inn.

– Vi ønsket å fornye formatet for nyttårstalen, og Erik Poppe hjalp oss med det og med enkel regi under innspillingen, sier Hølleland.

Statsminister Jonas Gahr Støre holder nyttårstalen 2023. Foto: Fredrik Varfjell / NTB / POOL

Verken Poppe eller Ap vil ut med hvor mye han fikk betalt.

– Jeg bidro med å forbedre måten det ble gjort på, hvordan det skulle se ut og hvordan talen kunne uttrykkes. Jeg hadde ikke så mye med selve talen å gjøre, men kom med enkel instruksjon under opptaket, forteller Poppe.

Støre har flere ganger fått kritikk for sine taler. Det påpeker også NRK og viser til en julehilsen som blant annet iNyheter skrev om.

Retoriker Andreas Birger Johansen ble imidlertid heller ikke imponert av nyttårstalen.

– Det er en veldig spennende tanke å hente inn noen som vanligvis jobber med følelser og underholdning. Politikken har mye å lære her. Men jeg syns dessverre ikke at talen ble noe bedre av dette. Poppe klarer ikke å få frem Støres følelser og den føles veldig lik fra året før, sier Johansen til NRK.

Heller ikke kommentator KNK var imponert over Støres tale.

Les også: Nok en elendig nyttårstale – Støre lærer aldri (+)

mest lest