Her kan du se videoene fra terrorangrepet i Moskva

Avatar photo
Publisert 22. mars 2024 | 18:59

Minst tre personer åpnet ild inne på konserthuset Crocus City Hall nordvest i Moskva fredag kveld. Det ble og meldt om eksplosjoner, og bilder fra stedet viser store flammer fra bygningen.

– Ukjente personer åpnet ild. Folk blir evakuert, sa en talsperson til det statlige nyhetsbyrået Tass.

Dødstallet har steget til 115 personer, inkludert tre barn, ifølge russiske myndigheter. Totalt skal 183 personer være såret, deriblant åtte barn.

Det er ikke klart hvor mange angripere som skal ha tatt del i angrepet. Flere medier skriver at det skal være minst tre angripere, men et vitne på stedet forteller å ha sett fem menn gå til angrep ved inngangen til konsertlokalet. Det skriver Telegram-kanalen Mash.

Det var et stort antall nødetater og spesialstyrker på stedet. Guvernør Andrei Vorobyov sa fredag kveld at det jobbet 70 ambulanseteam på stedet, skriver Meduza.

Det kom først meldinger om at angriperne hadde forskanset seg inne i bygningen. Etter en stund kom det meldinger om at de hadde flyktet i en hvit Renault.

Rundt klokken 20:00 norsk tid fredag meldte RIA at taket på konserthuset holder på å kollapse.

I sosiale medier ble det spredt en rekke videoer som viser skyting inne på konserthuset og personer som søker dekning. Bygningen stod også i brann, med ubekreftede meldinger om at et stort antall mennesker var innesperret av flammene.

Vi advarer mot svært sterke bilder.

Rundt klokken 19:00 norsk tid fredag melder RIA at omtrent 100 mennesker er evakuert fra kjelleren til konserthuset. Ifølge Tass er flere fanget på taket av bygningen.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet. Det hvite hus sier at det ikke er noen indikasjoner på at Ukraina er involvert i en uttalelse fredag kveld.

– Det er foreløpig ingen indikasjoner på at Ukraina eller ukrainere er involvert i skytingen, sier talsmann John Kirby for Det hvite hus.

NRK skriver at russere som kjemper for Ukraina har uttalt at de ikke er involvert.

Terrorgruppen IS tok på seg ansvar for angrepet fredag kveld. Det er imidlertid vanlig at IS hevder å stå bak terrorangrep.

Det ble også delt videoer i sosiale medier som skal vise døde og hardt skadde. En annen video skal vise en udentifisert mann bli pågrepet og ransaket.

OBS: Bildene er ikke bekreftet.

Tass melder at sikkerheten ved Moskvas flyplasser og togstasjoner er skjerpet etter angrepet i byen.

Ifølge Interfax er alle sports-, kultur- og andre offentlige arrangementer i Moskva avlyst for helgen.

Tidligere denne måneden advarte den amerikanske ambassaden om at «ekstremister» hadde planer om et angrep i Moskva. Det skriver Reuters.

Utenriksdepartementet i Oslo har ikke fått informasjon om at nordmenn er berørt av angrepet i Moskva.

– Utenriksdepartementet følger situasjonen ved Crocus City Hall og er i dialog med ambassaden i Moskva, skriver pressevakt Siri R. Svendsen i UD i en epost til NTB.

mest lest