Stordalen må betale nær 180 millioner kroner til staten

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. mars 2024 | 12:29

Petter Stordalen er dømt av Oslo tingrett til å betale nær 180 millioner kroner til staten.

Det melder E24.

Det opprinnelige kravet var på rundt 230 millioner kroner.

Ifølge avisen vurderer både Staten og Stordal om de skal anke avgjørelsen.

– Skatteetaten er tilfreds med at tingretten har kommet til at det er grunnlag for gjennomskjæring og at nesten 95 prosent av den innbetalte kapitalen på 3 milliarder er avskåret, sier Skatteetatens advokat, Nils Sture Nilsson til E24.

– Det er gledelig at Stordalen får medhold i at den kapitalen som var i behold ligger fast, men Stordalen er skuffet over at retten skjærer igjennom regelen for øvrig. Nå skal først dommen analyseres. Så må vi komme tilbake til om den påankes, sier advokat i Wikborg Rein, Kaare Andreas Shetelig som representerer Stordalen i saken til E24.

I enkelt forståelige ordelag trodde Stordalen at han kunne ta ut omtrent tre milliarder kroner skattefritt fra Strawberry Fields fordi de tidligere eierne hadde investert dette beløpet som egenkapital.

I prinsippet skal det være mulig å ta ut innbetalt kapital skattefritt, med mindre hensikten med oppkjøpet av selskapet var å unngå skatt. Stordalen har allerede tatt ut 800 millioner kroner og argumenterte for at disse var skattefrie.

Stordalen hadde håpet å kunne ta ut ytterligere 2,2 milliarder kroner skattefritt i fremtiden, men tingretten har bestemt at han ikke får lov til det.

Det var Stordalen som stevnet staten for retten, etter å ha mottatt et skattekrav på over 200 millioner kroner, ifølge E24.

mest lest