Trumps medieselskap skal på børs: Verdi på 3 milliarder dollar

Avatar photo
Publisert 22. mars 2024 | 21:34

Tidligere president Donald Trumps medieselskap Trump Media & Technology Group vil bli børsnotert etter at aksjeeierne i oppkjøpsselskapet Digital World Acquisition Corp (DWAC) sa ja til fusjonering.

Trump vil få en eierandel på minst 58 prosent etter fusjoneringen, ifølge CNN.

Trump Media eier Trumps sosiale medium ‘Truth Social’, som den tidligere presidenten fikk utviklet etter han ble stengt ute fra Facebook og Twitter. Trumps nye app er ikke tilgjengelig i Europa for øyeblikket.

For øyeblikket er markedsverdien på DWAC over 3 milliarder dollar, og en børsnotering vil kunne gi Trump en stor gevinst. Selskapets støttespillere består stort sett av private investorer. Mange av dem er Trump-tilhengere, og ikke børsnoterte selskaper på Wall Street.

Avhengig av hva aksjeprisen vil bli, kan børsnoteringen være verdt milliarder av dollar.

Det nye selskapet vil hete Trump Media & Technology Group og skal handles under forkortelsen DJT, Trumps initialer.

Flere medier, inkludert CNN, skriver at børsnoteringen neppe vil løse Trumps akutte økonomiske problemer. Han må nemlig betale en bot på 464 millioner dollar, etter å ha blitt dømt for å blåse opp verdien på formuen sin for å tilegne seg økonomiske fordeler.

Trump vil i utgangspunktet måtte vente i minst seks måneder med å selge aksjene sine i det nye selskapet, og boten til delstaten New York må betales innen mandag for å hindre at deler av formuen hans beslaglegges.

Presidenten kan imidlertid forsøke å ta opp et lån basert på verdien av aksjene han eier i det nye selskapet. Men flere analytikere tror et slikt lån være langt mindre enn aksjeverdien ettersom det knyttes stor risiko til det nye selskapet og verdiutviklingen videre.

Ifølge BBC mener analytikere også at aksjeeierne i Digital World risikerer å tape stort på en fusjonering. Aksjekursen er nå på nesten 43 dollar, langt lavere enn hva den var da planene om å kjøpe Trump Media først ble kjent.

mest lest