Israel med klar beskjed til Norge: – Vil få alvorlige konsekvenser

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. mai 2024 | 11:10

Israels utenriksminister Israel Katz har instruert umiddelbar tilbakekalling av Israels ambassadører til Irland og Norge etter beslutning om å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat.

Katz sender en klar og utvetydig melding til Irland og Norge i et innlegg på X.

– Israel vil ikke forbli taus overfor de som undergraver dets suverenitet og setter dets sikkerhet i fare.

Ifølge Katz sender dagens beslutning en melding til palestinerne og verden om at terrorisme lønner seg. Etter at Hamas-terrororganisasjonen utførte den største massakren på jøder siden Holocaust, og etter å ha begått grusomme seksuelle forbrytelser, valgte disse landene å belønne Hamas og Iran ved å anerkjenne en palestinsk stat.

Katz mener at dette forvrengte skrittet fra disse landene er en urettferdighet mot minnet til ofrene for 7/10, en hindring for innsatsen for å få tilbake de 128 gislene, og en oppmuntring til Hamas og Irans jihadister, noe som undergraver sjansen for fred og stiller spørsmål ved Israels rett til selvforsvar.

Katz understreker at Israel ikke vil forbli taus – det vil få alvorlige konsekvenser. Hvis Spania følger opp med sin intensjon om å anerkjenne en palestinsk stat, vil lignende tiltak bli tatt mot dem.

Han konkluderer med at den irsk-norske dårskapen ikke avskrekker Israel; de er fast bestemt på å oppnå sine mål: gjenopprette sikkerhet for sine borgere, demontere Hamas, og bringe gislene hjem.

– Det finnes ingen mer rettferdige saker enn disse.

mest lest