Tidligere toppolitiker advarer om atomkrig

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 22. oktober 2022 | 22:07

For en drøy uke siden meldte den prominente toppolitikeren og tidligere presidentkandidaten for Demokratenes nominasjon ut av partiet. Nå har Tulsi Gabbard startet en egen podcast. 

Ærlig, uavhengig, uredd, og alltid med aloha, beskriver den tidligere kongresskvinnen fra Hawaii sin nye kanal, The Tulsi Gabbard show. I hennes første episode åpner hun opp med en hard realitetsbehandling; at den viktigste saken på dagsorden for USA så vel som resten av verden, er faren for en atomkrig.

– Det viktigste ansvaret presidenten har for landet, er å forsikre at folket er sikkert. Å forsikre seg at vi er trygge og frie. Men mens du og jeg sitter er i dag, er realiteten at vår president og krigshissere i Democratic Party har presset oss til en forutsetning for atomkrig.

Les også: Tidligere presidentkandidat for Demokratene støtter nå Trump-guvernør

Vår fremtid er under risiko. Kongressen og Biden-administrasjonen bryr seg ikke om at deres handlinger kan føre til slutten på verden slik vi kjenner den, sier hun videre.

Artikkelen fortsetter.

Vi er i større fare for en atomkrig nå enn vi har vært siden Cubakrisa, påpeker hun og etterspør svar og ansvarlighet fra Joe Biden om å innse alvoret om den påtrengende trusselen for en katastrofal krig, og å ha motet og viljen til å gjøre hva som er nødvendig for folkets sikkerhet.

Ikke minst ber hun presidenten om å informere befolkningen om om alvoret i situasjonen.

– Det Demokratiske Parti er ledet av av krigshissere i fast grep av det militære industrikomplekset. De vet ikke, eller bryr seg ikke, om kostnaden av krig, og de vet sikkert og visst ikke hvem som betaler prisen.

Tidligere kinesisk leder eskortert ut: Omtales som «høydramatisk»

 

mest lest