Trump: – Biden leder an til 3. verdenskrig

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 22. oktober 2023 | 19:15

Den tidligere presidenten hevder at USA er i alvorlig fare på grunn av president Joe Bidens rene inkompetanse og mangel på klarhet i kursen han leder landet.

Han «går i søvne», sier Trump.

– Vi er på vei inn i 3. verdenskrig som følge av grovt inkompetent lederskap, toppet av en president som ikke har peiling, skrev Trump på Truth Social lørdag.

Trump, som blir sett på som favoritt til å bli republikanernes presidentkandidat i 2024-valget, har gjentatte ganger kritisert Biden. Spesielt hans utenrikspolitiske beslutninger, og især hva gjelder håndteringen av Ukraina-konflikten.

Trump har advart om at våpensendinger til Kiev vil kunne føre til en global konflikt.

Tidligere i år antydet Trump at dersom han selv hadde vært president, ville ikke krigen mellom Russland og Ukraina ha funnet sted. Han hevdet også at han ville vært i stand til å forhandle fram en slutt på krigen i løpet av 24 timer.

I respons til disse uttalelsene bemerket Kremls pressesekretær, Dmitry Peskov, at Trump ikke var langt fra sannheten når det gjaldt at USA, som hadde vært en viktig støttespiller for Ukraina, kunne ha raskt satt en stopper for konflikten.

Les også: Biden: USAs lederskap «holder verden sammen»

Samtidig som Trump sender stadige stikk retning Biden, er det også tidvis humoristisk stemning med lave skuldre.

Truth Social spøkte Trump ironisk med Bidens opprettelse av en konto på sosiale medier-plattformen – en såkalt høyreorientert plattform grunnlagt av Trump selv, som følge at han ble utestengt fra Facebook og Twitter.

– Gratulerer Joe, med det, i det minste!, skrev han.

Biden-kampanjen opprettet og lanserte kontoen Biden-Harris HQ på Truth Social tidligere denne uken med et banner som erklærer «slutten på vrøvlet». Kampanjen forklarte at de opprettet kontoen mest fordi de syntes det ville være morsomt.

– Vel. La oss se hvordan dette går. Konvertitter er velkommen!, skrev Biden-kampanjen med et glimt i øyet.

mest lest