Frykter fremgangen: Nå vil Ap-ledelsen stoppe Giske

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. november 2022 | 07:15

Ap-ledelsen river seg i håret over Trond Giskes eventyrlige framgang, ifølge Dagbladet.

På forrige ukes sentralstyremøte var Nidaros-veksten tema og det ble framlagt en plan for hvordan Giske kan stoppes, skriver Dagbladet.

Bare dager etter at Trond Giske hadde stått på NRK «Debatten» og talt partiledelsen midt imot, var hans lokallag Nidaros’ eventyrlige vekst tema på sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet.

Ifølge Dagbladet gikk sentralstyret i retning av at Nidaros’ har blitt for dominerende i både Trondheim, Trøndelag og nasjonalt. Det går dermed mot at sentralstyret ønsker å begrense representasjonen til medlemmer som er medlem av lokallag der de ikke bor.

Les også: Mener Giske «hakker» på Ap-ledelsen: – Merkelig at Trond nå prøver å være en slags lederskikkelse på venstresiden

Det skal være en utbredt oppfatning i Ap-ledelsen at mange av Nidaros’ 2000 medlemmer ikke bor i Trondheim og Trøndelag. Hvis medlemmene som bor utenbys ikke telles med når Nidaros skal få representasjon i Trondheim og Trøndelag, begrenser det Giskes innflytelse i hjembyen og hjemfylket.

Giske er lite interessert i Arbeiderpartiets vedtekter.

– 250 000 Ap-velgere har satt seg på gjerdet, og jeg tror diskusjoner om vedtektsendringer er langt nede på lista over saker de bryr seg om. Arbeiderpartiet får ikke tilbake de 250 000 velgerne ved å diskutere vedtektsendringer. Det er politikken som betyr noe, sier Trond Giske til Dagbladet.

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

mest lest