NRK-sjef tar selvkritikk i Sophie Elise-saken

Avatar photo
Publisert 23. februar 2023 | 20:37

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen skriver i en kronikk torsdag kveld at NRK skal snakke med Sophie Elise i nær fremtid.

– I tilfellet med Sophie Elise har vi ikke tatt godt nok innover oss hvor omfattende den kommersielle virksomheten er – og mer generelt hvor krevende det er å ha tilstrekkelig løpende kontroll opp mot presseetikken og våre interne retningslinjer, skriver Haugen på NRK.no.

Sofie Steen Isachsen (28), også kjent som Sophie Elise, publiserte forrige søndag et bilde som viste henne selv og en annen person forran et speil, der man kunne se en liten pose med hvitt innhold. Mange har tolket innholdet i posen som narkotika.

Kringkastingsrådet skal ha fått 1600 klager etter Sophie Elise-bildet.

Les også: «Kokain-bilde» går viralt på sosiale medier

NRK-sjefen skriver også at det ikke er en ukjent problemstilling at NRK-profiler har kommersielle samarbeid, men at debatten har løftet frem flere viktige, prinsipielle diskusjoner om influenser-samarbeid, både internt i NRK og offentlig.

Derfor skal kanalen sette seg ned med influenseren og diskutere hvordan de skal håndtere saken.

– Det vi allerede vet, er at dette er en vanskelig sak, med flere sider, som er blitt krevende for NRKs omdømme, akkurat som at jeg vet at den har vært krevende for Sophie Elise. Det er jeg lei meg for, skriver hun.

Videre skriver Haugen at hun mener at mye av kritikken mot Isachsen har vært unødvendig krass, og at det fortsatt er plass til Sophie Elise i miksen av NRK-stoff.

Meningsløst at NRK skal investere i gaming-tv og Sophie Elise-fjas (+)

mest lest