Medvedev truer Tyskland med krig: – Raketter vil ramme den tyske Forbundsdagen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. mars 2023 | 12:17

Tidligere president og statsminister Dmitrij Medvedev, som nå er viseformann i Russlands sikkerhetsråd, kommer med kraftige trusler i et TV-intervju.

– Alle våre ressurser, raketter og annet, vil ramme den tyske Forbundsdagen, kanslerens kontor, og så videre, sier Medvedev til TV-kanalen 3XO.

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har uttrykt bekymring over «trusler» fra Russland etter utstedelsen en arrestordre på krigsforbrytelser for president Vladimir Putin.

ICCs bekymringsmelding onsdag kom etter at Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev truet med å ramme krigsforbryterdomstolen i Haag med hypersoniske missiler.

Russlands øverste etterforskningsorgan vil åpnet en straffesak mot ICC-aktor Karim Khan, så vel som dommerne som utstedte arrestordren for Putin.

Den tyske justisministeren Marco Buschmann har uttalt at Tyskland vil arrestere Putin umiddelbart dersom han setter sine føtter på tysk jord.

Verken Russland eller Ukraina er medlem av ICC, selv om Kyiv har gitt domstolen jurisdiksjon til å straffeforfølge forbrytelser begått på deres territorium.

Lavrov raser mot britene: – Skritt mot ytterlige eskalering

mest lest