Norges ambassadør kalt inn på teppet i Israel: – Vi skal vise hvilken skrudd avgjørelse de har tatt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. mai 2024 | 12:30

Israels utenriksminister Israel Katz har innkalt Norges, Spanias og Irlands ambassadører til et møte i Israel – etter at landene i går ville anerkjenne Palestina som ene egen stat.

Ambassadørene er kalt inn til utenriksdepartementet, hvor de vil bli vist en video fra angrepet den 7. oktober der Hamas kidnapper kvinner, opplyser Israels utenriksminister i en uttalelse.

– Historien vil huske at Spania, Norge og Irland valgte å belønne Hamas-mordere og voldtektsmenn, som voldtok jenter og brente babyer, med en gullmedalje. Jeg har beordret ambassadørene umiddelbart innkalt til en reprimande-samtale, der de vil få se den forferdelige opptakene av bortføringen av de kvinnelige feltobservatørene for å illustrere for dem hvilken skrudd avgjørelse deres regjeringer har tatt. Israel vil ikke la dette passere i stillhet – deres handlinger vil få alvorlige konsekvenser, skriver Katz.

Utenriksdepartementet
– Det stemmer at vår ambassadør skal på et møte i israelsk UD i dag, sier pressetalsperson i utenriksdepartementet Guri Solberg til VG.

mest lest