Øyer FrP vil forby Pride-flagging

Avatar photo
Publisert 23. mai 2024 | 22:00

FrP-lokallaget i Øyer har sendt et brev til ordføreren de knytter økende uro og hærverk til offentlig bruk av Pride-flagget.

FrP-laget vil derfor at kommunen skal forby å heise prideflagget på skoler, barnehager og offentlige bygg, skriver lokallavisa Gudbrandsdølen Dagningen.

«Vi opplever at de 2 siste årene har det blitt økende uro og hærverk på bla. ungdomsskolen , noe vi ikke har sett de 15 årene tidligere. Derfor er det all grunn til å beskytte barn og ungdom mot dette pride presset og beholde et trygt og godt oppvekst miljø» skriver Fridtjof Bjerke i Øyer Frp i brevet.

Ordføreren sier seg ikke enig, og mener det må være opp til den enkelte skole og barnehage om det skal flagges eller ei.

Kommunestyrerepresentant for FrP, Fridjof Bjerke, understreker overfor GD at brevet ikke gir uttrykk for diskriminering eller homofobi.

– Dette handler om hvilke påvirkninger barn skal utsettes for, og hva de skal ta stilling til i altfor ung alder. Seksuell orientering og personlig utvikling må ikke overproblematiseres og stadig gjøres til et identitetsproblem som unge skal slite med. Oppvekst og naturlig utvikling må få gå sin gang uten de skal føle press for hvem de er, eller bør være, mener Bjerke.

mest lest