Meksikanske leger: Mumifiserte  «romvesener» er ikke satt sammen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. september 2023 | 10:48

To påståtte «romvesener» som skal være 1000 år gamle, har hvert et enkelt skjelett og ble ikke satt sammen, ifølge meksikanske leger.

Legene har utført en serie laboratorieundersøkelser på levningene etter at akademikere, forskere og arkeologer hevdet at de var en del av en bløff, skriver Sky News.

Fysiker og professor Brian Cox var blant kritikerne – og hevdet at de var altfor menneskelignende til å være ekte.

De mumifiserte skapningene ble vist i glassmontre på Mexicos kongress forrige uke i en høring som vakte begeistring blant UFO-entusiaster.

Politikere ble fortalt at levningene ble funnet i byen Cusco, Peru, og ble anslått til å være 1000 år gamle.

Les også: Pentagons UFO-sjef legger frem spektakulær teori

Visningen ble ledet av journalisten og UFO-forskeren Jaime Maussan, som vitnet under ed om at nesten en tredjedel av deres DNA er «ukjent» og at prøvene ikke var en del av «vår terrestriske evolusjon», rapporterte meksikanske medier.

– Disse prøvene er ikke en del av vår evolusjonære historie på jorden, sa han i sin presentasjon til meksikanske myndighetspersoner og representanter fra USA.

Maussan sier at skapningene ikke er fra en UFO-krasj, men ble funnet i kiselalgegruver i Peru, og ble senere fossilisert.

Les også: Hevder USA skjuler UFO-bevis: – Vi er ikke alene – det er et globalt fenomen

Professor Cox har bedt om å sende en prøve til bioteknologiselskapet 23andme for uavhengig verifisering av at prøvene ikke er romvesener.

– Det er svært usannsynlig at en intelligent art som utviklet seg på en annen planet ville se ut som oss, sa han i forrige uke.

Det er ikke første gang Maussan hevder å ha gjort et utenomjordisk funn.

I 2015 hevdet han at et mumifisert legeme funnet nær Nazca i Peru var et romvesen, men det ble senere funnet å være levninger av et menneskebarn.

mest lest