Gisselsituasjon i Stavanger: Mann skutt og drept av politiet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. oktober 2023 | 05:48

En mann er skutt og drept av politiet i Stavanger etter en gissel- og trusselsituasjon.

Politiet i Sør-Vest fikk i 22:30-tiden søndag kveld melding om en trafikkulykke mellom to biler i Randaberg kommune.

– I den ene bilen befant det seg en familie på to voksne og to barn, tilsynelatende uten fysiske skader. Sjåføren av den andre bilen stakk fra stedet. Politiet ble etter hvert kjent med at vedkommende, en mann i 40-årene, var bevæpnet, skriver politiet i en pressemelding natt til mandag.

– Politiet iverksatte umiddelbart søk etter mannen, og klokken 22.44 fikk vi melding om at vedkommende hadde tatt seg inn i en bil og tatt sjåføren av denne som gissel. Politiet sporet raskt opp bilen, og fulgte etter den mot Stavanger. Mistenkte skjøt da ut av vinduet og mot politiet, opplyser operasjonsleder Victor Fenne-Jensen.

Det oppstod så en skuddveksling mellom politiet og mistenkte, som ble truffet av et skudd. Gisselet, samt en polititjenesteperson ble også truffet av skudd.

Gjerningspersonen ble sendt til sykehus, og ble kort tid etter erklært død.

– Gisselet er påført moderate skuddskader, og skal ikke være livstruende skadd. Polititjenestepersonen ble skutt i brystet, men grunnet bruk av skuddsikker vest er han ikke skadd, opplyser Fenne-Jensen.

Varsling av pårørende pågår. Spesialenheten for politisaker er varslet.

Hendelsen skjedde ved Eiganestunellen i Stavanger. Tunnelen vil bli stengt mens åstedsundersøkelsene pågår.

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om hendelsen. 

Stavanger Aftenblads redaktør, Harald Birkevold, forteller til NRK om en svært dramatisk situasjon.

Birkevold sier til kanalen at han var på vei for å legge seg, først hørte høylytt aggressiv roping, og deretter flere skudd.

– Jeg har ikke vært øyevitne til selve skuddene. Jeg hørte skuddene hjemmefra, for jeg bor like i nærheten. Det ble innleda med høy roping. Deretter ble det i alle fall avfyrt 8–9 skudd til sammen, så vidt jeg klarer å erindre, sier han.

– En person fikk livreddende førstehjelp etter hendelsen, mens en annen var skadet i armen. Det var et stort oppbud av både uniformert og sivilt politi, sier Birkevold til NRK.

mest lest