Israel fikk nok av Greta Thunberg – blir fjernet fra pensum

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. oktober 2023 | 07:10

Israels utdanningsdepartement vil fjerne pensum fra israelske skolebøker som omhandler Greta Thunbergs klimaaktivisme.

Det melder den israelske avisa Haaretz.

– Hennes holdning diskvalifiserer henne som en utdannende og moralsk rollemodell, og hun er ikke lenger egnet til å være en kilde til inspirasjon for elever i Israel.

Utspillet kommer etter at Thunberg delte et innlegg fra en tysk-basert pro-palestinsk konto på sin Instagram-konto, som sier at det skjer et «folkemord» i Gaza.

– Verden må si ifra og oppfordre til umiddelbar våpenhvile, rettferdighet og frihet for palestinere og alle berørte sivile, skrev Thunberg.

Uttalelsene skapte sterke reaksjoner i Israel.

– Den som identifiserer seg med Greta Thunberg på noen som helst måte i framtiden, er etter mitt syn en tilhenger av terror, sier talspersonen for den israelske hæren, Arye Sharuz Shalicar til  Politico fredag.

– Fordi det Greta gjør, at hun nå viser solidaritet med Gaza mens hun ikke sier et ord om massakrene på israelere, viser at hun faktisk ikke går inn for palestinerne, men at hun feier terroren til palestinerne eller Hamas. og islamsk jihad under bordet som om det ikke eksisterte, la han til.

Arye Sharuz Shalicar ba senere om unnskyldning for sine kommentarer om Thunberg-tilhengere og sa:

– Jeg snakket ut fra en dyp følelse av smerte, og ordene mine gjenspeiler ikke mine personlige synspunkter eller de fra IDF.

mest lest