Hudfletter USA: – Vi vil ikke glemme, og vi vil ikke tilgi

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. april 2023 | 02:54

Utenriksminister Sergej Lavrov er kraftig irritert over at USA har nektet innreise for russiske journalister som skulle dekke hans møter i FN til uken.

Utenriksminister Lavrov skal lede flere møter i sikkerhetsrådet til uken, der Russland har formannskapet.

– Vi vil ikke glemme, og vi vil ikke tilgi, sa Lavrov søndag.

Han betegnet den amerikanske beslutningen som idiotisk.

– Landet som kaller seg det sterkeste, det smarteste, det frieste og det mest rettferdige, har oppført seg på en feig og dum måte ved å vise hva deres påstander om å beskytte ytringsfriheten og tilgangen til informasjon virkelig er verdt, sa Lavrov i en oversatt uttalelse delt av utenriksdepartementet.

Les også: Lavrov advarer Europa: Vestlige «nikkedokker» gjør alt for å forlenge konflikten

– Prøv å følge med på hva vi skal gjøre der og spre denne sannheten gjennom kanalene dine. Jeg er overbevist om at det vil trekke mye mer interesse over hele verden enn den «filtrerte» informasjonen som våre vestlige kolleger bringer ned på hodene til sine seere, lyttere og lesere, sier Lavrov videre i uttalelsen.

De russiske journalistene håpet å dekke Lavrovs tid i New York når Russland overtar det roterende formannskapet i FNs sikkerhetsråd, ifølge utenriksdepartementet.

Det er ventet at den russiske toppdiplomaten mandag skal ha et møte med FNs generalsekretær António Guterres, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

Lavrov: Russland vet hva de kjemper for – russerne må frigjøres

mest lest