Refses etter oppsiktsvekkende podcast

Avatar photo
Publisert 24. april 2024 | 22:19

Tucker Carlson, en av USAs mest innflytelsesrike politiske TV-kommentatorer, har gjestet Joe Rogans podcast. Underveis i samtalen kommer Carlson med en rekke utspill som har vakt reaksjoner i sosiale medier.

Carlson avviser evolusjonsteorien, hevder at det finnes overnaturlige forklaringer på UFO-observasjoner fra de siste årene, og insisterer på at det er ondskapsfullt å støtte USAs bombing av Nagasaki og Hiroshima under andre verdenskrig.

I sosiale medier får Carlson mye kritikk for utspillene sine.

– Jeg kan ikke begripe at folk på høyresiden i dag forsvarer det å drepe rundt 200.000 sivile mennesker med atomvåpen. Det var ren ondskap, og hvis du prøver å forsvare bombingene av Hiroshima og Nagasaki under andre verdenskrig, så er du ond, sier Carlson bestemt.

På X kritiseres Carlson av meningsmotstandere som hevder at bombene sparte USA fra en bakkekrig mot Japan som ville krevd store antall amerikanske liv.

Et annet utsagn som får enda mer oppmerksomhet i sosiale medier, er Carlsons benekting av evolusjonsteorien. Han hevder til og med at storsamfunnet har lagt bort teorien om at mennesker og dyr har utviklet seg fra en felles stamfar.

– Det finnes bevis for adapsjon; at dyrearter endrer seg. Men det finnes ingen bevis på at alt liv stammer fra én og samme encellede organisme.

Selv tror Carlson at det er Gud som har skapt mennesker og dyr, hver for seg, men understreker at han ikke har bevis for dette.

Den tidligere Fox News-ankeren sier og at han tror at vår vitenskapelige forståelse er mindre i dag enn den var på midten av 1900-tallet.

– Vi forstår så lite i dag at vi finner oss i å la grådige, dumme og barnløse dataingeniører i California flørte med menneskehetens utryddelse, sier Carlson.

Evolusjonsbiologen Colin Wright skriver til sine 210.000 følgere på X at evolusjonsteorien er kompatibel med en tro på Gud, så lenge man ikke tolker historiene om Noahs Ark og Adam og Eva bokstavelig. Han kommer også med en rekke stikk mot Tucker Carlson.

– Høyrefolk kan ikke anklage venstresiden for å være biologifornektere i kjønnsdebatten hvis de selv avviser evolusjonsteorien, skriver han.

Han erfarer og at Carlson utviser enorm selvtillit til tross for en total mangel på kunnskap om evolusjon, og legger ut en leseliste han selv har satt sammen for nybegynnere som ønsker å forstå evolusjonsteorien.

Carlson sier og i podcasten med Joe Rogan at han tror enkelte UFO-observasjoner kan forklares med at det finnes overnaturlige, spirituelle skapninger på jorden som har vært her i tusenvis av år, og at de operer utenfor de fysiske lovene.

– Det finnes masse bevis for at disse skapningene, hva enn de er, befinner seg i havet og under jordoverflaten, sier Carlson.

Han referer trolig til uttalelser fra Sean Kirkpatrick, sikkerhetsdirektør for det amerikanske forsvarsdepartementets nye UFO-divisjon, AARO. Sikkerhetsdirektøren har nemlig publisert en vitenskapelig artikkel som foreslår at uidentifiserte objekter i luften kan være utenomjordisk teknologi sendt av romvesener for å studere jorden.

På X hagler det kritikk og latterliggjørende kommentarer mot Carlson, også for dette utspillet.

«Han er helt kokko» er en gjenganger på X.

En annen person skriver: – Så Tucker Carlson mener det finnes masse gode bevis for at det befinner seg utenomjordisk teknologi på jorden, samtidig som han mener det ikke finnes nok god vitenskap til å slutte seg til evolusjonsteorien?

Carlson fikk sparken fra Fox News for ett år siden. I dag produserer han sitt eget show for The Tucker Carlson Network, som kan sees på X.

 

mest lest