Hva nå, INP?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 25. januar 2024 | 19:27

Dette er en kommentar.

Da var det slutt. Owe Ingemann Waltherzøe orker ikke å kjempe lenger.

Kanskje var han mer forutseende enn han selv viste, mannen som er grunnlegger av Industri- og næringspartiet. Eller gikk det troll i ord? Vedtektene ble skrevet slik at han skulle beholde kontrollen over partiet. Så kom kritikken om at vedtektene var autoritære og Owe selv en «diktator».

Det ga misnøye bein å gå på og har nå endt med at misnøyen ble en full splittelse der begge nestlederne tok kritikernes parti i konflikten.

Reaksjonene fra grasrota og blant medlemmene er mye skuffelse. Waltherzøe har vært ansiktet utad. Han har fremstått jovial og folkelig. En del av de som har jobbet tettere på ham, har et annet inntrykk.

Det er helt i det blå hvem som kan være kandidater til å ta over på sikt. 1. nestleder Joar Nesse tar midlertidig over. Men det er ikke kjent om han ønsker vervet permanent, eller har det som skal til for å fronte utad og samle innad. Det blir interessant å se om nye maktkamper kommer opp blant de som var forent i «prosjektet» med å parkere partistifteren på sidelinjen.

Meningsmålingene viser at INP har satt seg i folks bevissthet. De har en rekke målingen over 4 prosent og har holdt seg der i nesten ett år.

Et lederskifte vil ikke nødvendigvis utradere all den oppslutningen i et blaff. Hvis «kuppmakerne» nå klarer å enes om en ny kandidat og en mediestrategi som gir mening, skal man ikke avskrive INP helt.

Men det blir ikke lett.

mest lest