Truer med NRK-boikott – er for «woke»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. oktober 2023 | 10:54

NRK har motttatt flere klager som går ut på at NRK er for «woke», og at kanalen tar for mye hensyn til at noen kan bli krenket.

Kringkastingsrådet møtes torsdag, og på agendaen er blant beslutningen om at radioprogrammet «Jungeltelegrafen» skal endres på NRK P2 med «Musikkreisen»

TV 2 viser til to av klagene kanalen har fått innsyn i – som er grunnlaget for at navn endringen skal tas opp i Kringkastingsrådet:

«Protesterer mot at «Jungeltelegrafen» bytter navn! Det kan ikke være slik at noen hos NRK får det for seg at dette navnet KAN være krenkende! I disse dager virker det som at alt er krenkende og dere er med og nøre opp under inntrykket».

«Jeg har alltid fremsnakket NRK og har vært en ivrig ambassadør. Det stopper nå. Jeg håper jeg slipper å boikotte dere».

– Det har ikke vært mitt ønske å skifte navn, sa programleder Arne Berg til Klassekampen. Han plasserer avgjørelsen om navnebyttet hos NRKs radioledelse.

– Ordet jungeltelegrafen har jo vært en rød klut for de som er aller mest «woke» i verden, sier han til avisen.

Ikke alle er like fornøyd med navneendringen.

– Resten av samfunnet er på vei ut av krenkelseshysteriet, men NRK tror fortsatt vi er en nasjon av skjelvende aspeløv. Er det virkelig ingen voksne hjemme på Marienlyst? skrev Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk på X da nyheten ble kjent onsdag 4. oktober.

– «Musikkreisen» er et utrolig kjedelig navn. Hvis du først skal endre på en så sterk merkevare som «Jungeltelegrafen» må du finne på noe bedre. Det er en stor klisjé med å reise rundt i verden, sier Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef i Oslo World.

mest lest